Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Ak güvercine makam odası

        DSP Genel Merkezi, eski Başbakan Bülent Ecevit'in cenaze töreninde uçurulan 5 bin 500 güvercin için harekete geçti. Ecevit'in cenazesinin geçtiği güzergah boyunca havaya bırakılan güvercinlerden 1500'ü Altındağ'da satın alındıkları pazara geri dönerken, şehir dışından getirilen 4 bin güvercin için 25 kişilik yakalama timi oluşturuldu. Altındağ İlçe Başkanı Durak Karabulut, tanesi 25 YTL'den satılan eğitimli beyaz güvercinlerin kedilere yem olmaması için DSP Genel Merkezi'ndeki depoyu 'güvercin yuvası' haline dönüştürdü.

        YUVA İNŞA EDİLİYOR

        Ecevit'in tabutunun kenarından bir an olsun ayrılmayarak ilginç bir görüntü oluşturan beyaz güvercinler, DSP örgütünün 'güvercin yuvası' adını taktığı genel merkez binasına tek tek geri dönüyor. Yolunu bulamayan beyaz güvercinler de vatandaşlar tarafından genel merkeze teslim ediliyor.

        Genel Başkan Zeki Sezer'in talimatıyla genel merkezin çatısına 2 metre yüksekliğinde, 1 buçuk metre eninde ısı yalıtımlı, camdan bir yuva yapılıyor. Yuvanın bakımını bir parti çalışanı üstlenecek.

        SOKAKTA BIRAKMAYIZ

        DSP Altındağ İlçe Başkanı Karabulut'un oluşturduğu 25 kişilik 'güvercin timi' sokakta kalan 150 güvercini genel merkeze teslim etti. 'DSP'nin hiçbir güvercini sokakta kalmayacak' diyen Karabulut, güvercinleri, çatıdaki gösterişli yuva bitinceye kadar partinin malzeme deposu olarak kullanılan odaya yerleştirdi. Karabulut, 'Bizim yakalayamadıklarımızı vatandaşlar getiriyor. Hatta genel merkezi arayıp, 'Evimizin çatısında beyaz güvercin var' diye haber verenler var. Bunlar bizim canımız. Artık onları burada besleyeceğiz' diye konuştu.

        Sade mezarlık istiyor

        YASA değişikliği yapılarak Devlet Mezarlığı'na defnedilen Bülent Ecevit'in eşi Rahşan Ecevit'in bu konuda kesin kararını verdiği ve durumu, 'Anıt değil ama sade bir mezar olsun istiyorum. Bülent de böyle isterdi. Oran civarında, doğanın içinde Eymir Gölü'ne bakan, halkın rahat ulaşacağı bir mezar olmasını istiyorum' sözleriyle açıkladığı öğrenildi. Rahşan Hanım'ın en yakınındaki isimlerden Emrehan Halıcı da AKŞAM'a bu bilgiyi doğruladı. Rahşan Ecevit, NTV'de yayınlanan 'Neden' programında da, eşinin Devlet Mezarlığı'na gömülme fikrinin kendisinin olmadığını, bir arazi satın almak istediğini söyledi. Adalet Bakanı Cemil Çiçek ise, 'Hükümet üzerine düşeni yaptı. Bizim için mesele bitti' dedi.

        Dilek GEDİK / ANKARA-A. Rezzak ORAL/ANKARA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ