Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Anketten çıkan ilginç sonuçlar

        3-4 Kasım tarihlerinde İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Mersin, Gaziantep, Antalya, Kayseri, Konya, Samsun, Manisa, Balıkesir, Van ve Elazığ’da gerçekleştirilen ve katılanların yüzde 60’ının, “Erdoğan Köşk’e Çıkmamalı" dediği Türk Bilgi Araştırma Danışmanlık firmasının anketi AB’ye bakış, asker müdahalesi, Papa ziyareti ve terör-kapkaç güvenlik sorunu konusunda da bazı yeni ipuçları verdi. Her meslek ve yaş grubundan deneklerin seçildiği anketi 865’i kadın, 2 bin 8’ü erkek olmak üzere 3 bin 718 kişi yanıtladı.

        ASKIYA ALINSIN

        Ankette, “Türkiye, AB İlişkilerini Askıya Almalı mı" sorusu yöneltildi. Bu soruya, ankete katılanların 2 bin 227’si(yüzde 59.9) evet, 347’si(yüzde 9.3) kısmen yanıtı verdi. 776 kişi ise (yüzde 20.9) AB ile ilişkilen askıya alınmasına hayır dedi. Ankete katılanların 368’i(yüzde 9.9) bu konuda fikri olmadığını belirtti.

        ASKER MÜDAHALESİ

        Ankette yöneltilen “Asker Siyasete Müdahale Etmeli Mi" sorusuna ise “hayır" yanıtı geldi.Ankete katılanların 2 bin 158’i(yüzde 58) askerin müdahalesine hayır derken, 9’u(yüzde 14.5) evet diyerek müdahaleye destek verdi. 514 kişi(yüzde 13.8) ise müdahale için “gerektiğinde" dedi. 507 kişi(yüzde 13.7) fikrinin olmadığını söyledi.

        PAPA GELSİN Mİ

        “Papa Türkiye’ye Gelmeli mi" sorusuna 1399 kişi(yüzde 37.6) hayır yanıtını verdi. 372 kişi(yüzde 10) ise evet diyerek Papa ziyaretine destek verdi. 1407 kişi(yüzde 37.8) farketmez derken, 540 kişi(yüzde 14.5) Papa ziyaretiyle ilgili bilgisinin olmadığını ifade etti.

        KAPKAÇTA HÜKÜMET VE SİYASET SORUMLU

        Ankette yöneltilen “Terör-Kapkaç Gibi Güvenlik Sorunlarının Kaynağı" konusundaki soru, artan olaylarla ortaya çıkan güvenlik konusunda faturanın hükümete ve siyasete çıkarıldığını ortaya koydu. Ankete katılanların birden fazla seçeneği tercih etmelerine izin verilen bu soruda terör-kapkaç sorunun kaynağı olarak yüzde 54.5 oranında hükümet, yüzde 38.7 oranında ise siyasetçi gösterildi. Ekonomik kriz-işsizlik, dış ülkeler, göç de terör-kapkaç gibi güvenlik sorunlarının diğer kaynakları arasında sayıldı.

        ANKA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ