Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Türkiye cinsel doyumda 9,5 Hafta’yı aratmıyor

        Gayet.net adlı internet sitesinin yaptığı test sonuçlarına göre, Türkiye cinsel doyumda Kim Basinger ve Mickey Rourke’un gişe rekorları kıran filmi "9,5 Hafta" filmiyle yarışıyor.

        Cinsel Tıp Derneği tarafından hazırlanan ve özel izinle www.gayet.net’in kullanımına açılan testte, site üyelerine, "Partnerime karşı yeterli cinsel istek duyarım", "Cinsel fanteziler kurarım", "Cinsel birleşmede sıklığa değil kaliteye önem veririm", "Cinsel yönden kolay uyarılırım", "Partnerimle cinsel yaşamımı tatminkar bulurum" gibi cinsellikle ilgili sorular soruldu. Testen çıkan sonuçtan, cinsel doyum olarak çığlık çığlığa orgazmlar ya da üst üste cinsel ilişki sayısı kastedilmiyor. Kişisel libidonun karşılığı olarak da alınabilecek testin sonucu, kişinin cinsel doyumda kendisinden beklentisinin derecesini bilimsel olarak değerlendiriyor. Test sonuçları ilginç bir yapıyı daha ortaya koyuyor. Erkeklerimiz yüzde 99 oranlarıyla, yüzde 96 ortalama tutturan kadınlarımıza kıyasla cinsel doyumda bir tık önde. Testin geneline bakıldığında ise, İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük illerin cinsel doyumda alt sıralarda kaldıkları görülüyor. Büyük şehirlerdeki yaşam koşullarının libidoya ve dolayısıyla cinsel doyuma olan etkisi de böylelikle kendiliğinden açığa çıkmış oluyor.

        Erzurum birinci

        Aşağıdaki tabloda da görülebileceği gibi Erzurum, 6 ille beraber cinsel doyumda birinciliği taşıyor.

        Yüzde 100: Erzurum, Giresun, Karabük, Aksaray, Şanlıurfa, Batman, Karaman

        Gençler bilse, yaşlılar yapabilse

        Test kriterlerinden biri de, yaş dilimi. Türkiye genelinde 30-34 yaş arası zirveye oturan cinsel doyum, artan tecrübeyle beraber bu yaştan sonra düşüşe geçiyor. Ama yine de eski topraklar yeni yetme gençlerden önde.

        Ortalamanın altındaki iller

        Türkiye geneli için yüzde 97 olarak belirlenen cinsel doyum ortalamasında, en yüksek cinsel doyum Ankara’nın doğusunda gerçekleşiyor. Aşağıdaki tabloda yer alan iller ise Türkiye ortalamasının biraz altında kalıyorlar.

        Yüzde 96: Kocaeli, Yalova, Amasya, Sakarya, Tokat, Bilecik

        Yüzde 95: Bolu, Sivas, Burdur, Kastamonu, Ordu, Manisa, Malatya

        Yüzde 94: Uşak

        Yüzde 91: Nevşehir

        Yaşlara göre değerlendirme

        17-20: Yüzde 96

        21-23: Yüzde 98

        24-29: Yüzde 98

        30-34: Yüzde 99

        35-39: Yüzde 97

        40-44: Yüzde 97

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ