Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Polemik 'Bahçeli ile Öcalan aynı şeyi istiyor'

        MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin "Abdullah Öcalan’ı İmralı’dan alıp F tipi cezaevine koyacakları" açıklamasını Adalet Bakanlığı yetkilileri, "Apo da F tipi cezaevine gitmek istiyor. PKK ve Apo’nun istediğini Devlet Bey’in istemesine hayret ettik" dediler.

        İmralı’da Öcalan’ın "bir eli yağda bir eli balda" olmadığını belirten yetkililer, bugün F tipi cezaevlerindeki ortamın, İmralı Cezaevi’nden kat kat iyi olduğunu söylediler. Öcalan, F tipi cezaevine alınması halinde, yönetmelik gereği cezaevindeki aktivitelere katılabilecek, haftada 10 saate kadar 10 kişilik grupla birarada olabilecek, voleybol da dahil değişik oyunlar oynayabilecek. Yetkililer, "Oysa bugün, Öcalan haftada bir, avukatları ve birinci derecedeki yakınlarının ziyareti dışında hep yalnız kalıyor. Güvenliği için böyle olması daha uygun" dediler.

        Öcalan’ın İmralı’ya koyulması ve cezasını burada çekmesinin son derece yerinde bir "devlet kararı" olduğunu savunan askeri yetkililer ise "Bu kişinin İmralı’dan alınmasının PKK’nın siyasallaşması konusunda önemli bir adım olacağını" değerlendirdiler.

        Yetkililer ayrıca Öcalan’ın bir F tipi cezaevine konulması halinde, yurtdışından gelen heyetlerin görüşme taleplerinin artacağını, bu kişinin sürekli gündemde olacağını kaydettiler ve "Öcalan’ın F tipine nakli halinde cezaevi yakınında toplantı ve gösteriler de hiç eksik olmaz" dediler.

        Saygı ÖZTÜRK /HÜRRİYET

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ