Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem AKP'li Gülle'nin yerine Edibe Sözen getirildi

        Gülle ise Genel Başkan Danışmanı olarak atandı.

        AK Parti Genel Merkezi’nde MKYK toplantısı sürerken, Genel Başkan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yazılı açıklama yapıldı.

        AK Parti’nin 11 Kasım 2006 tarihinde yapılan 2. Olağan Büyük Kongresi’nde MKYK üyelerinin seçildiğini, parti tüzüğünün 77, 79 ve 81. maddeleri uyarınca MKYK üyeleri içinden de MYK üyelerinin belirlendiğini hatırlatan Erdoğan’ın açıklamasına göre, üyelerin görev dağılımları dağılımları şöyle:

        "Dengir Mir Mehmet Fırat (Siyasi ve Hukuki İşler Genel Başkan Yardımcısı), Hayati Yazıcı (Teşkilat İşleri Genel Başkan Yardımcısı), Necati Çetinkaya (Seçim İşleri Genel Başkan Yardımcısı), Edibe Sözen (Tanıtım ve Medya Genel Başkan Yardımcısı), Şaban Dişli (Dış İlişkiler ve Dış Temsilcilikler Genel Başkan Yardımcısı), Nükhet Hotar Göksel (Sosyal İşler Genel Başkan Yardımcısı), Nihat Ergün (Yerel Yönetimler Genel Başkan Yardımcısı), Nazım Ekren (Ekonomi İşleri Genel BAşkan Yardımcısı), Şükrü Ayalan (Halkla İlişkiler Genel Başkan Yardımcısı), Bülent Gedikli (Mali ve İdari İşler Genel Başkan Yardımcısı), Reha Denemeç (Araştırma ve Geliştirme ’AR-GE’ Genel Başkan Yardımcısı), İdris Naim Şahin (Genel Sekreter)." Erdoğan, açıklamasında parti tüzüğünün 145. maddesi uyarınca tarafından belirlenecek konularda çalışmalar yapmak üzere MKYK üyesi ve Amasya Milletvekili Akif Gülle’nin de genel başkan danışmanı olarak atandığını bildirdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ