Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Erdoğan: Papa YAŞ'tan önemli mi?

        Başbakan Erdoğan, "NATO zirvesi dönüşü Papa ile görüşecek misiniz" sorusuna şu cevabı verdi: "Ankara'da YAŞ toplantısına katılacağım. Aynı gün Papa İstanbul'da. Böyle önemli bir toplantı varken, Papa ile görüşmem mümkün değil."

        TERCÜMANLIĞI SERRA YILMAZ YAPACAK

        Papa'nın Türkiye ziyaretinde tercümanlığını oyuncu Serra Yılmaz yapacak.

        NATO'dan sonra şimdi de YAŞ

        Başbakan Erdoğan, NATO zirvesinden sonraki 1.5 günlük boşluğa rağmen Türkiye'yi ziyaret edecek olan Papa ile neden görüşmeyeceğini SABAH'a açıkladı: "YAŞ gibi önemli bir toplantı varken, Papa ile görüşemem".

        Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, NATO toplantısı sonrası Türkiye'ye dönüşündeki 1.5 günlük boşlukta aynı tarihte Türkiye'ye bulunacak Papa 16'ncı Benedict ile neden görüşemeyeceğini SABAH'a açıkladı. "YAŞ gibi önemli bir toplantı varken, Papa ile görüşmem mümkün olmayacak" diyerek tartışmalara son noktayı koyan Erdoğan, görüşmeyi yapmak üzere Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ü görevlendirdi.

        Sıkıntı devam ediyor

        Papa'nın Türkiye'de olacağı tarihlerde Almanya'ya gidecek olan Diyanet'ten sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Aydın ise "Konuk devlet başkanı ile her bakanın görüşeceğine ilişkin bir kural yok. Bana ne soracağı da belli. Diyanet'in bütçesi konusunda kendisine Bardakoğlu bilgi verebilir" dedi. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in davetlisi olarak 28 Kasım-1 Aralık tarihlerinde Türkiye'yi ziyaret edecek olan Papa'nın görüşme trafiği ile ilgili sıkıntı devam ediyor. Başbakan Erdoğan'ın Papa ile görüşmeyecek olması Vatikan ve dünya basınında geniş yankı bulurken, programını bir kez daha gözden geçiren Erdoğan, son noktayı koydu: "Önemli programlarım var. Papa ile görüşemeyeceğim." SABAH'ın bu konudaki sorusunu yanıtlayan Erdoğan, 28-29 Kasım'daki NATO Zirvesi'nin ardından 1.5 günlük boşluğu bulunduğu ve isterse İstanbul'da Papa ile görüşebileceği hatırlatıldığında, "NATO toplantısı dönüşünde Ankara'da YAŞ toplantısına katılacağım. Aynı gün Papa İstanbul'da olacak. Böyle önemli bir toplantı varken, Papa ile görüşmem mümkün olmayacak. YAŞ'ı iptal edemem" karşılığını verdi.

        Gül'e özel görev

        "Papa ile görüşmekten kaçıyor" değerlendirmelerinden rahatsız olan Başbakan Erdoğan, Dışişleri Bakanı Gül'ü Papa ile görüşmek üzere görevlendirdi. NATO Zirvesi için Başbakan ile birlikte Letonya'ya gitmesi planlanan Gül, programında bir boşluk bulup, Papa ile bir araya gelecek. Gül'ün ekibi bu konudaki çalışmalarını sürdürüyor. Gül olmazsa Başbakan yardımcılarından birinin Papa ile görüşebileceği belirtildi ancak Mehmet Ali Şahin, "Şu ana kadar bana böyle bir şey iletilmiş değil" dedi. Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener ise 28 Kasım tarihinde Suriye'nin başkenti Şam'da olacak. Şu ana kadar hükümet adına kesinleşmiş tek isim ise Papa'ya mihmandarlık yapacak. O da Devlet Bakanı Beşir Atalay.

        SABAH

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ