Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Papa'nın ziyaretinde suikast alarmı

        Terör gruplarının Papa ile gelecek Türkiye karşıtı Kardinal Kasper'ı hedef aldığı bilgisi alarma yol açtı.

        TEMİZLİK OPERASYONU

        Emniyet, Papa'nın Türkiye ziyareti öncesinde Hizbut Tahrir, Tebliğ ve Kaide bağlantılı gruplara temizlik operasyonu düzenledi. Özellikle gezinin İzmir-Efes bölümü için İzmir polisi de terör örgütü gruplarını mercek altına aldı. Türkiye karşıtı Kardinal Kasper için de özel önlem alındı.

        Suikast timi alarmı

        Papa çok sıkı korunduğu için terör örgütlerinin ikinci hedef olarak gezide kendisine eşlik edecek Kardinal Kasper'ı seçtiği ileri sürüldü.

        KARDİNAL'E DE SIKI KORUMA

        Türk güvenlik birimleri, Papa'yı zor bir hedef olarak gören grupların, 2. hedef olarak Kardinal Walter Kasper'i seçtiklerini tesbit etti. Alman kardinal Kasper de daha önce yaptığı açıklamalarda "Türkiye'nin AB'ye girmesine karşı olduğunu" açık bir biçimde ifade etti. Kardinal Kasper "Türkiye dini özgürlükleri tanımadığı sürece AB'ye alınmamalıdır" dedi. "PKK meselesi ile de yakından ilgilendiği belirtilen" Kasper'in Papa'dan daha önemli bir hedef olabileceği üzerinde de duruyor. Türk emniyet ve istihbaratına yakın kaynaklar, toplanan istihbaratlardan sonra gerekli her türlü önlemin alındığını, Kardinal'in de Papa kadar ve hatta daha fazla korunabileceğine de dikkat çekiyor. Ayrıca Papa'nın ziyaretinin Amerikan, İsrail ve diğer bazı gizli servislerce de izleneceği belirtiliyor.

        YASEMİN TAŞKIN -SABAH

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ