Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Öğrenciye seks ile uyuşturucu tuzağı

        İstanbul’da maddi durumu iyi olan üniversite ve liseli gençleri uyuşturucu batağına düşürmek için kadınları kullanan şebeke çökertildi.

        İSTANBUL İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Fatih’te aşırı dozda uyuşturucu kullandığı için ölen 16 yaşındaki Melis Akpınar’ın ardından, sokak satıcılarına yönelik geniş çaplı operasyonlar başlattı. Altı ay süren çalışmalarda Özcan kod adlı Abdurrahman A. ile Azad kod adlı kardeşi Serdar A.’nın uyuşturucu şebekesinin elebaşılığını yaptığı belirlendi.

        Cinsel ilişkiye giriyorlar

        Şebekenin içinde yer alan Seda F., Refikan N. ve Seniha H.’nin, uyuşturucu batağına düşürecekleri gençlerle cinsel ilişkiye girdikleri belirlendi. Kadınların, tuzağa düşürdükleri gençleri uyuşturucuya alıştırdıktan sonra uyuşturucu sattıkları kaydedildi. Hedef kitlesi özellikle maddi durumu iyi üniversite ve lise öğrencileri olan şebekeye yönelik 27 Kasım günü İstanbul 12’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nden arama ve el koyma kararı alındı.

        Bir ucu Bingöl’de

        İstanbul’da Kadıköy, Şişli, Beykoz, Reşitpaşa, Göztepe, Beylikdüzü, Büyükçekmece, Etiler, Üsküdar, Kartal ve Bingöl’de eşzamanlı olarak başlatılan operasyonla İlhami A., Hasan T., Ferhat B., Doğan B., İhsan A., Recep K., Hatip Y., Seda F., İsmail G., Müşerref A., Erol Ö., Refika N., Yılmaz K., Mehmet S., Sabahat N., Mehmet E., Lokman A., Serdar A., Seniha Hoş G., Aytaç Y. ve Hayrettin E. yakalandı.

        Toygun ATİLLA-Ayşegül USTA/HÜRRİYET

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ