Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Gerets'in GS'de 10. Avrupa sınavı - Futbol Haberleri

        Avrupa Şampiyonlar Ligi (C) Grubu'ndaki beşinci maçında yarın kendi sahasında İngiliz temsilcisi FC Liverpool ile karşılaşacak Galatasaray, 197. Avrupa kupası maçına çıkacak.

        Gösterdiği performansla en başarılı Türk ekibi olarak dikkati çeken sarı-kırmızılılar, bugüne kadar Şampiyon Kulüpler Kupası ile Şampiyonlar Ligi'nde 130, UEFA Kupası'nda 33, Kupa Galipleri Kupası'nda 32 ve Süper Kupa'da da 1 kez olmak üzere Avrupa kupalarında toplam 196 maç oynadı.

        Sarı-kırmızılı takım, 196 mücadeleyi geride bıraktığı Avrupa serüveninde 70 galibiyet ve 76 yenilgi alırken, 50 karşılaşmada ise eşitliği bozamadı.

        Bu karşılaşmalarda rakip filelere toplam 251 gol göndermeyi başaran Galatasaray, kalesinde ise 283 gole engel olamadı.

        FC Liverpool karşısına prestij için çıkacak olan Galatasaray, son yaptığı Şampiyonlar Ligi (C) Grubu beşinci maçında Fransız ekibi Girondis de Bordeaux'a deplasmanda 3-1 yenilmişti.

        Teknik direktör Erik Gerets, yarın oynanacak FC Liverpool maçıyla Galatasaray'da 10. kez Avrupa kupası mücadelesine çıkacak.

        Belçikalı çalıştırıcı, takımın başına geçtiği geçen yıl, UEFA Kupası'nda Norveç ekibi Tromsö'ye deplasmanda 1-0 yenildikten sonra Ali Sami Yen Stadı'nda ise 1-1 berabere kalarak elenmiş ve büyük hayal kırıklığı yaratmıştı.

        Bu sezon Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde mücadele etme yolunda Çek rakibi Mlada Boleslav'ı elemeyi başararak iyi bir başlangıç yapan Gerets, Şampiyonlar Ligi'nde Girondis de Bordeaux ile sahasında 0-0 berabere kalıp, FC Liverpool'a 3-2 ve PSV Eindhoven'a 2-1 ve 2-0 yenilmiş, son olarak da Girondis de Bordeaux'a deplasmanda 3-1'lik sonuçlarla mağlup olarak Avrupa'da ilerleme olanağını yitirmişti.

        Şampiyonlar Ligi'nde henüz galibiyet alamayan ve 1 puan elde edebilen Galatasaray, gruptan çıkmayı garantileyen İngiliz ekibi karşısında ilk galibiyetini almayı hedefliyor.

        GALATASARAY, İNGİLİZ TAKIMLARIYLA 15. MAÇINA ÇIKIYOR.

        AVRUPA ŞAMPİYONLAR LİGİ (C) GRUBU'NDAKİ 5. MAÇINDAFC LİVERPOOL İLE SAHASINDA OYNAYACAK SARI-KIRMIZILI EKİP,İNGİLİZ TAKIMLARIYLA 15. KEZ KARŞILAŞACAK

        İNGİLİZ RAKİPLERİNE KARŞI 14 MAÇ YAPAN GALATASARAY,2 GALİBİYET ELDE EDERKEN, 6 KEZ BERABERE KALDI, 6 MAÇTAN İSEMAĞLUP AYRILDI

        SARI-KIRMIZILILAR, İNGİLİZ EKİPLERİYLE 4 KEZ ELEMELİTURLARDA EŞLEŞİRKEN, 3'ÜNDE GÜLEN TARAF OLDU Avrupa Şampiyonlar Ligi (C) Grubu'ndaki 5. maçında yarın sahasında Liverpool ile karşılaşacak olan Galatasaray, İngiliz takımlarına karşı 15. kez sahaya çıkacak.

        İngiliz rakiplerine karşı Şampiyonlar Ligi'nde 9, UEFA Kupası'nda ise 5 olmak üzere toplam 14 maç oynayan sarı-kırmızılılar, bu karşılaşmalardan 2'sini azanırken, 6 maçta berabere kaldı, 6 maçta ise yenildi.

        Yaptığı 14 mücadelede rakip filelere 16 gol bırakan Galatasaray, kendi kalesinde ise 26 gole engel olamadı. ZAFERLER İNGİLİZLER İLE GELDİ Galatasaray'ın İngiliz takımlarına karşı başarı grafiği oldukça düşük olmasına karşın, sarı-kırmızılı takımın en unutulmaz maçları yine İngiliz ekipleriyle oldu.

        Sarı-kırmızılıların, 1993-94 sezonu Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turunda karşılaştığı ve geleceğin takımını kurduğu iddiasıyla güçlü bir kadro hazırlayan Manchester United takımını 3-3 ve 0-0'lık sonuçlarla eleyerek Şampiyonlar Ligi gruplarına kalması büyük yankı yaratmıştı.

        Tarihindeki en büyük başarılarından birisi olan 1999-2000 sezonu UEFA Kupası zaferinde de Galatasaray, yarı finalde 2-0 ve 2-2'lik sonuçların ardından Leeds United'ı elemiş, finalde ise bir başka İngiliz devi Arsenal'i normal süresi 0-0 sona eren mücadelede penaltı atışları sonucu 4-1 mağlup ederek kupaya uzanmıştı. ELEMELİ TURLARDA GALATASARAY GÜLDÜ Galatasaray, İngiliz ekipleriyle bugüne kadar elemeli turlarda 4 kez eşleşirken, 3'ünden gülen taraf olarak ayrılmayı başardı.

        UEFA Kupası'nda 1978-79 sezonu 1. turunda West Bromwich Albion'a elenen sarı-kırmızılı takım, ardından 1993-94 sezonu Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turunda Manchester United'ı, 1999-2000 sezonu UEFA Kupası yarı finalinde Leeds United'ı ve finalde de Arsenal'i elemeyi başarmıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ