Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Balıkçı teknesi battı: 2 kişi boğuldu

        Hatay'ın İskenderun İlçesi'nde bir balıkçı teknesi alabora oldu. Tekneden denize düşen ve kaybolan 3 kişiden 1'i, boğulan arkadaşının üzerindeki can yeleğini takıp, 5 saat yüzerek hayatta kalmayı başardı ve balıkçılar tarafından kurtarıldı.

        Edinilen bilgiye göre, İskenderun'a bağlı Karaağaç Beldesi'nde sahilden yaklaşık 3 kilometre uzaklıkta meydana gelen olayda, içerisinde olta ile avlanan 3 amatör balıkçının bulunduğu 3.5 metre uzunluğundaki tekne, aniden çıkan fırtına nedeniyle oluşan dalgalarda alabora oldu.

        1'i yüzme bilmeyen 3 amatör balıkçı, ters dönen tekneye tutunarak bir süre bekledi. Yardım gelmeyince Ekrem Özdeş (32), yüzme bilmeyen Ahmet Kartal'a (55) can yeleğini takarak kıyıya doğru yüzmeye başladı. Diğer balıkçı Orhan Türker de kıyıya doğru yüzdü. Bir süre dalgalarla boğuşan Özdeş ve Kartal, daha fazla birlikte yüzemedi. Ahmet Kartal'ın öldüğünü anlayan Özdeş, arkadaşını suya bırakıp üzerindeki can yeleğini alarak kıyıya doğru yüzmeye başladı. Yaklaşık 5 saat boyunca yüzerek hayatta kalan Özdeş, kendilerini aramaya çıkan bir balıkçı teknesi tarafından denizden kurtarılarak Sahil Güvenlik ekiplerine teslim edildi.

        Kaybolan Ahmet Kartal ile Orhan Türker'i arama çalışmaları sürerken, İskenderun Devlet Hastanesi'ndeki tedavisinin ardından taburcu edilen Özdeş, yaşadığı dehşet anlarını anlattı. Yüzme bilmeyen arkadaşı Ahmet Kartal'ı kurtarmak için çok uğraştığını, ancak öldüğünü anlayınca üzerindeki can yeleğini alarak kıyıya doğru yüzmeye devam ettiğini belirten Özdeş, "Yüzerken Orhan ağabeyle karşılaştık, çok yorulduğunu, bacaklarına kıramp girdiğini ve üşüdüğünü söyledi ve bana, 'Haydi sen git, Allah seni çocuklarına bağışlasın' dedi. Ben de yüzmeye devam ettim.

        Kıyıya 500 metre kala bir balıkçı teknesi beni denizden çıkartıp, Sahil Güvenlik botuna bindirdi. Ahmet ağabeyin öldüğünü biliyorum ama Orhan ağabeyden de haber yok. Sahil Güvenlik halen aramaya devam ediyor" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ