Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Üç bakanlı sağlık skandalı

        Başbakanlık Özürlüler İdaresi Başkanlığı’nın Dünya Özürlüler Günü’nde düzenlediği Engelli Dostu Belediyeler Ödül Töreni’nde, sara nöbeti geçiren ve yarım saat ambulans bekleyen beş yaşındaki Hüsna Kavukçu yoğun bakımdan çıkamadı.

        Devlet Bakanı Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Kadından ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Nimet Çubukçu ve İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu’nun katıldığı tören sırasında, daha önce menenjit geçiren Hüsna Kavukçu, sara krizi geçirdi. Salonda acil müdahale yapacak doktor bulunamadı. Bunun üzerine otele ambulans çağırıldı. Ambulans ancak 30 dakika sonra gelebildi. Conrad Otel’in görevlileri, törenin yapıldığı Balo Salonu’ndaki çıkış kapısını açmayı reddedince Hüsna, kucakta lobiye taşınarak, otelden çıkarıldı.

        Önce Şişli Etfal Hastanesi’ne ardından Bağcılar’daki Özel Safa Hastanesi’ne kaldırılan Hüsna Kavukçu, yoğun bakıma alındı. Solunum cihazına bağlanarak, yaşam mücadelesi veren Hüsna, dün de yoğun bakımdan çıkamadı. Hastane yetkililerin Hüsna’ya acil müdahalenin çok geç yapıldığını, bu nedenle hastanın hayati riske girdiğini söylediler. Hüsna, yeni bir kriz geçirmezse, yarın yoğun bakım servisinden çıkabilecek.

        HÜRRİYET

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ