Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Türkiye'ye Lordlar'dan destek

        İngiltere’de Lordlar Kamarası’nın sekiz üyesi, Daily Telegraph gazetesinde “Türkiye’ye hakaret” başlığıyla açık bir mektup yayınlayarak AB’yi sert dille eleştirdi.

        Lordlar, "Türkiye'nin Avrupa Birliği'yle müzakerelerini kısmen askıya alma kararı Türk halkına bir hakarettir. Laik bir devlet ve NATO'nun önemli bir üyesi olan Türkiye Avrupa'dan uzaklaştırılıp İslami köktenciliğe doğru itiliyor” uyarısını yaptı.

        İngiltere’de Lordlar Kamarası sekiz üyesi, Daily Telegraph gazetesinde “Türkiye’ye hakaret” başlığıyla açık bir mektup yayınladılar. AB’yi sert dille eleştiren Lordlar, mektubunda "Türkiye'nin Avrupa Birliği'yle müzakerelerini kısmen askıya alma kararı Türk halkına bir hakarettir. Laik bir devlet ve NATO'nun önemli bir üyesi olan Türkiye Avrupa'dan uzaklaştırılıp İslami köktenciliğe doğru itiliyor” uyarısını yaptı.

        Daily Telegraph gazetesinin mektuplar köşesinde “Türkiye'ye hakaret” başlığıyla yayınlanan mektuba Lord Ahmed, Lord Harrison, Lord Kilclooney, Lady Knight of Collingtree, Lord Maginnis of Drumglass, Lord Manson, Lord Rogan ve Lady Butterworth imzaladı. BBC Türkçe Servisine göre mektupta şu ifadelere yer verildi:

        "Türkiye'nin Avrupa Birliği'yle müzakerelerini kısmen askıya alma kararı Türk halkına bir hakarettir. Laik bir devlet ve NATO'nun önemli bir üyesi olan Türkiye Avrupa'dan uzaklaştırılıp İslami köktenciliğe doğru itiliyor. Avrupa Birliği'nin bu kararı devasa bir hatadır. Konuyu Kıbrıs meselesiyle izah etmek kabul edilemez.”

        AB’nin Birleşmiş Milletler planı lehinde oy kullanılması halinde Kıbrıslı Türkler'in izolasyonunu sona erdireceğine söz verdiğine ancak bu sözünü tutmadığına dikkat çekilen mektupta buna karşılık, planı reddeden Kıbrıslı Rumlar üyelikle ödüllendirildiğini kaydetti.

        AB LİMANLAR KONUSUNDA HAKSIZ

        Lordlar mektubunda, Kıbrıs Rum Kesimi’nin Avusturya ve Ermeni meselesi konusunda ifade özgürlüğünü suç sayan Fransa'nın da desteğiyle Türkiye'nin üyeliğini veto etme tehdidinde bulunduğunu belirterek şunları söyledi:

        “Türkiye, Birliğe üye olduğunda elbette Kıbrıs'ı tanımak zorundadır. Ama bugünkü Kıbrıs'ı değil, Türk ve Rum halklarının üzerinde anlaşmaya varacakları bir Kıbrıs'ı. Avrupa Birliği'nin, hem Türkiye'den limanlarını Kıbrıs'a açmasını istemesi, hem de Avrupa limanlarını Kıbrıslı Türkler'e kapatması haksız ve anlamsızdır. Bu nedenle İngiltere hükümeti, tek taraflı olarak Kuzey Kıbrıs'a doğrudan uçuşlara izin vermelidir."

        (ANKA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ