Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Türkiye Filistin'e üç köprü yapacak

        Buna göre Türkiye, Filistin’de yıkılan üç köprüyü yeniden inşa edecek ve Gazze’deki hastanelere ihtiyaç duyduğu 15 adet ambulans yardımı yapacak.

        Türkiye’nin Filistin’e yapacağı 1 milyon dolarlık hibenin nasıl kullanılacağı belli oldu. Buna göre Türkiye, Filistin’de yıkılan üç köprüyü yeniden inşa edecek ve Gazze’deki hastanelere ihtiyaç duyduğu 15 adet ambulans yardımı yapacak.

        Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, Filistin Ulusal Yönetimi’ne proje bazında hibe kullandırılmasını öngören 1 milyon Dolar tutarındaki hibe anlaşmasının 10 Temmuz 2006 tarihinde Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül’ün katılımıyla Filistin Ekonomik Sosyal İşbirliği Koordinatörü Vehbi Dinçerler ile Filistin’in Ankara Büyükelçisi Nabil Maarouf arasında imzalandığını hatırlattı.

        Açıklamada, “Son olarak, 29 Kasım 2006 tarihinde Bakanlığımız ve TİKA yetkilileriyle birlikte Sayın Dinçerler’in katıldığı bir toplantıda, hibenin kullanımında Filistin tarafının ihtiyaç ve talepleri göz önünde tutularak 1 milyon Dolarlık kaynağın Gazze’de yıkılan üç köprünün yeniden inşası ile yine Gazze’deki hastanelerin ihtiyaç duyduğu 15 adet ambulansın hibe edilmesi projelerine aktarılması kararlaştırılmıştır. Köprülerin onarımı ve ambulans projeleri için proje başına 500’er bin Dolar sarf edileceği hesaplanmaktadır” denildi.

        Öte yandan, 21 Aralık 2004 tarihinde imzalanan 900 bin Dolarlık ilk hibe anlaşmasından kalan yaklaşık 350 bin Dolarlık meblağın kullanılacağı projeler de söz konusu toplantıda tespit edildi.

        Bu çerçevede, Filistinli sağlık personelinin kısa sürelerle Türkiye’de eğitimi projesi ile Filistin’in Ankara Büyükelçiliği’nin ülkemizde yapmayı öngördüğü Filistin Kültür Haftası etkinlikleri desteklenecek.

        Ayrıca, Mescidi Aksa’daki Osmanlı döneminden kalma su sebillerinin restorasyonu ve Filistin’deki Osmanlı saraylarında kültür merkezleri kurulması projelerine kaynak aktarılacak.

        (ANKA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ