Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Gazi ve Okmeydanı'nda çatışma

        İstanbul Terörle Mücadele Şubesi, Küçükçekmece, Gazi Mahallesi, Gültepe, Okmeydanı, Ümraniye, Kartal, Sultanbeyli ve Küçük Armutlu'da bar, kafe ve gece kulüplerini basarak, örgüt propagandası yapan yasadışı DHKP-C örgütüne karşı bugün operasyon düzenledi.

        Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube müdürlüklerine bağlı ekiplerin altı aydan bu yana sürdürdüğü takip sonucu gerçekleştirilen operasyonda, Okmeydanı'nda "örgüt adına faaliyet gösterdikleri" öne sürülen bazı dergi, radyo, kafe ve derneklerin de aralarında bulunduğu 10 ayrı adreste 20 kişi gözaltına alındı.

        Gözaltına alınanlar arasında örgütün isteği doğrultusunda hareket ettikleri belirlenen Temel Hak ve Özgürlükler Derneği ile Yürüyüş Dergisi'nin bazı görevlilerinin bulunduğu belirtildi.

        Operasyon sürerken polisi protesto etmek amacıyla Okmeydanı'ndaki cemevi yakınlarında toplanan ve çeşitli örgütlere mensup oldukları belirtilen grup üyeleri, molotofkokteylleri attıkları caddeye eşyalarla barikat kurmak istedi.

        Çevredeki binaların duvarlarına yasadışı sloganlar yazan maskeli grup, polisin bibergazı kullanarak yaptığı müdahale sonucu biraz geri çekilerek taş ve sopalarla polise karşılık verdi.

        Aralarından bazılarının gaz maskeli olduğu görülen grup, iki otomobili de ters çevirerek ateşe verdi. Olaylar, akşam saatlerinde Gazi Mahallesi'ne de sıçradı.

        Müdaheleye karşılık veren grupla, polis arasında çıkan çatışma Okmeydanı ve Gazi'de ara sokaklarda devam ediyor. Havanın kararmasından yararlanarak sokaklara barikat kuran gruplar, polisin kendilerine yaklaşmasını engelliyor. Polis alarma geçerken, olay yerine çok sayıda Çevik Kuvvet ve Özel Tim polisi gönderildi.

        6 AYLIKTAKİP

        Bu arada İstanbul’un çeşitli semtlerinde DHKP/C terör örgütüne yönelik, eş zamanlı düzenlenen operasyonda çok sayıda kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

        Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüklerine bağlı ekiplerce, terör örgütü DHKP/C’ye yönelik, 6 aydan bu yana sürdürülen teknik ve fiziki takip çalışması bugün operasyona dönüştürüldü.

        Güvenlik kuvvetleri, İstanbul’un çeşitli semtlerinde bulunan ve "örgüt adına faaliyet gösterdikleri" öne sürülen bazı dergi, radyo, cafe ve derneklerin de aralarında bulunduğu yerlere eş zamanlı olarak operasyon düzenlediler.

        Devam eden operasyon kapsamında çok sayıda kişinin gözaltına alınarak, Emniyet Müdürlüğüne getirildiği ifade edildi.

        100 KİŞİLİKBİR GRUP YÜRÜYÜŞE GEÇTİ

        Öte yandan Gazi Mahallesi İsmetpaşa Caddesi'nin girişinde toplanan ve çoğu yüzü maskeli olan yaklaşık 100 kişilik grup, çeşitli sloganlar atarak, Gazi Polis Merkezi'ne doğru yürüyüşe başladı.

        Sloganlar eşliğinde ilerleyen grup, ellerindeki taşları da önlerinde

        ilerleyen bir polis panzerine attı. Güvenlik kuvvetleri de polis merkezine yaklaşık 50 metre mesafede panzerlerle barikat kurarak göstericilere karşı önlem aldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ