Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Medya 'Şey'in 28 Şubat'ı

        Erke dönergeci, uzun süren ve merak uyandıran bir reklam kampanyasının ardından, 21 Kasım'da kamuoyuna açıklandığında herkesi şaşkına çevirmişti. Çünkü, 'maddenin atalet gücünü kullanarak, yakıt kullanmadan sınırsız enerji üreten bir alet' bulunduğu iddia ediliyordu. Söz konusu 'şey'in, akla yatar bir tarafı yoktu ve kimse inanmamıştı. Ancak Erke'nin tanıtım toplantısına birçok emekli generalin katılması nedeniyle, tüm kamuoyu 'Acaba olabilir mi?' diye kendine sormadan da edemedi.

        BASIN DA İKİYE BÖLÜNDÜ

        Kamuoyu gibi basın da Erke dönergeci konusunda ikiye bölündü. 22 Kasım'da tüm gazeteler Erke'yi manşete taşımıştı ama bazısı inceden alay ediyor, bazısı da 'Büyük Türk buluşu' sloganı atıyordu. Projenin hiçbir bilimsel dayanağı olmadığı için, AKŞAM da 'inanmayan' grupta yer almış ve bu projeyi, ABD'de benzer bir tanıtımla piyasaya sunulan Ginger'a atıfta bulunarak, 'TÜRK ŞEY'İ' manşeti ile duyurmuştu. Erke'yi Hürriyet Gazetesi 'CON AHMET'İN MAKİNESİ Mİ', Yeni Şafak Gazetesi ise 'GENERAL MOTOR' manşetleri ile vermişti.

        YİNE TAM SAYFA İLAN

        Dün bazı gazetelerde yine tam sayfa 'Erke' ilanı vardı. Erke dönergecinin, bilimsel bir buluş olduğu ifade edilen ilanda, 'Siyasi bir oluşum, siyasi bir hareket, siyasi parti, sivil toplum kuruluşu, vakıf, dernek vb. değildir'' ifadesine yer verildi. Erke'nin bilimsel araştırmalar yapan ticari bir kuruluş olduğunun altı çizilen yazıda, Erke'nin yurtiçi ve yurtdışındaki hiçbir siyasi parti, siyasi oluşum, siyasi hareket, dernek, vakıf, cemaat, tarikat, finansal kuruluş vb. ile ilgisi bulunmadığı kaydedildi. İlanda, 'Buluş, ürün olarak piyasaya sürülüp Türk Ulusu ve diğer dünya ulusları tarafından yaygın bir biçimde kullanılmaya başlanana kadar kesinlikle halka açılmayacaktır'' denildi.

        Erke dönergecinin anlatıldığı bu ilanda bazı dikkatli gözlerden kaçmayan bir durum vardı. Çünkü söz konusu ilan, 22 Kasım'da Erke dönergecini inceden ti'ye alan gazetelere verilmedi. Tüm ilanlar, Erke dönergecini 'Büyük buluş' olarak tanıtan gazetelerde yer aldı. Yani generaller, bir anlamda Erke dönergecine inanmayan gazetelerden ilan yoluyla intikam almış oldu!

        2007'de sır kalkacak (MIŞ)

        İLANDA, 'Şu beyanımızı yüce Türk Ulusu'nun önünde bir kez daha tekrarlıyoruz: Erke dönergeci sistemi ile çalışan ilk ürün olarak seçtiğimiz ve herhangi bir yakıt gerektirmeyen elektrik üreteci, 2007 yılında halkımızın kullanımına sunulacaktır'' denildi. Bilim literatüründe kuvvetin tanımlamasının, şimdilik ne olduğuyla değil, neler yaptığıyla açıklanmakta olduğu anlatılan ilan, bundan dolayı kuvvet-hareket ilişkilerinin de yeniden ele alınarak yorumlanması gerektiğine işaret edildi.

        Akşam

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ