Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Kimse masada Kıbrıs'ı alamaz

        Başbakan Recep Tayyip Erdoğan,Türkiye’nin ‘bir liman ve bir havaalanını, geçici olarak Rum gemi ve uçaklarına açma’ önerisinin arrdından gelen ‘Kıbrıs’ı veriyoruz’ eleştirilerine sert cevap verdi. Erdoğan, “Biz emin adımlarla yürüyoruz, siyaset netice alma sanatıdır. Merak etmeyin kimse masada Kıbrıs’ı alamaz” dedi.

        Afyonkarahisar'da açılışlara katılan ve bir konuşma yapan Başbakan Erdoğan, daha önce hiç kimsenin tanımadığı KKTC’yi, bugüne kadar izledikleri Kıbrıs politikası sayesinde, ilk kez Pakistan tarafından Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'ın resmen davet edildiğini söyledi.

        Erdoğan, ad vermeden KKTC 1. Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın hiçbir yere resmen davet edilmediğini vurguladı. Erdoğan, Kıbrıs konusundaki gayretleri sonucu Talat'ın ayrıca BM Genel Sekreteri Kofi Annan, ABD, İngiltere ve Alman dışişleri bakanları tarafından da davet edildiğini kaydetti.

        "Bu ülkede taş üstüne taş koymayanlar bakıyorum bir şeyler söylüyorlar" diyerek eleştirilere yanıt veren Erdoğan şöyle konuştu:

        “Biz iş üretiriz. Siyaset netice alma sanatıdır. Kuru kuruya bağırma sanatı değildir. Biz işimize bakıyoruz. Emin adımlarla yürüyoruz. Kimse bizimle aşık atmasın. Yolculuğumuzda ilkelerimiz bellidir. Merak etmeyin kimse masada Kıbrıs’ı alamaz. “

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ