Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Başkan'ın 'belası' tuttu

        Eskişehir'de Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'na (TOKİ) iş yapan, ancak iflas ederek onlarca esnafa borcunu ödemeyen müteahhit Abdullah İşcan, borçlu olduğu bir müteahhitten yediği dayak sonrasında kaldırıldığı hastanede kurtarılamayarak yaşama veda etti. TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar'ın İşcan'ı, 'Canın cehenneme, öl, geber, hiç umurumda değil' diye azarladığı ortaya çıktı. CHP'li Cevdet Selvi olayı Meclis gündemine taşıyor.

        ÖLÜME GÖTÜREN SÜREÇ

        İki yıl önce TOKİ ile AKP'li Tepebaşı Belediyesi, 644 konutun yapımı için kolları sıvadı. İnşaatın yapımını da müteahhit Abdullah İşcan üstlendi. Konutlar, 2005 Mayıs ayında hak sahiplerine teslim edilmesi taahhüdüne rağmen yetiştirilemedi. TOKİ'ye güvenerek müteahhide vadeli malzeme satan esnaf parasını tahsil edemedi. İşcan iflasını ilan etti. Esnafın yaklaşık 6 milyon YTL'lik alacağı için TOKİ nezdinde yapılan girişimler de sonuçsuz kaldı. Geçtiğimiz haziranda ayında hak sahipleri ile toplantı yapmak için Eskişehir'e giden Başkan Bayraktar, müteahhit İşcan'ın da bulunduğu ortamda, vatandaşların şikayetlerine 'Adama ne yapalım? Anasına avradına küfür mü edelim? Sözleşmeyi feshedeceğiz. Canın cehenneme, öl, geber, hiç umurumda değil' diye bağırdı. Yaşananların ardından, konutların yapımına başka bir müteahhitle devam kararı alındı.

        ALACAKLISI DÖVDÜ

        31 Ekim'de İzmir Ticaret Odası Lokali'nde borçlu olduğu müteahhit Ali Yavuz Erturgut tarafından feci şekilde dövülen Abdullah İşcan, 28 Kasım'da hastanede yaşamını yitirdi. CHP'li Cevdet Selvi, müteahhidin ölümü nedeniyle konuyu TBMM gündemine taşımaya hazırlanıyor. Selvi, TOKİ'nin bu konuda yeterince denetim görevi yapmadığını kaydederek, Başkan Bayraktar'ı müteahhit İşcan'ı hedef göstermekle suçladı. Selvi, 'TOKİ'ye olan güven temelinden bir kez daha sarsıldı' dedi.

        Akşam

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ