Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Erdoğan'dan telefon diplomasisine devam

        Edinilen bilgiye göre, İspanya Başbakanı Zapatero, Başbakan Erdoğan'ı telefonla aradı. Görüşmede, Türkiye'nin AB süreciyle ilgili son gelişmelerin değerlendirildiği öğrenildi.

        Zapatero'nun Başbakan Erdoğan'a, Türkiye'nin AB'ye üyeliğini desteklemeye devam edeceklerini söylediği ifade edildi.

        ERDOĞAN-PUTİN GÖRÜŞMESİ

        Öte yandan, Başbakan Erdoğan'ın da sabah saatlerinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i telefonla aradığı bildirildi. Yaklaşık 45 dakika süren görüşmede, Türkiye-AB ilişkileri ile ilgili son gelişmelerin ele alındığı belirtildi.

        Erdoğan-Putin görüşmesinde iki liderin de Kıbrıs sorununun asıl çözüm yerinin BM olduğu yönündeki görüşleri teyit ettikleri kaydedildi.

        Putin'in Türkiye'nin AB konusunda attığı son adımı, "iyi bir adım" olarak değerlendirdiği görüşmede, bölgesel istikrar açısından Türkiye'nin AB sürecine verdiği önemi vurguladığı öğrenildi.

        Görüşmede, Irak ve Lübnan'daki son gelişmelerin de gündeme geldiği, Başbakan Erdoğan'ın, İran ve Suriye'ye gerçekleştirdiği ziyaret hakkında Putin'e bilgi verdiği bildirildi.

        Başbakan Erdoğan'ın görüşmede, Rusya'nın bölgesel barış ve istikrara katkısını ifade ettiği ve bütün komşu ülkelerin ortak çaba ve işbirliğine ihtiyaç duyulduğunu belirttiği kaydedildi.

        Vladimir Putin'in de Erdoğan'a, Irak ve Lübnan'daki kötü gidişten kaygı duyduklarını söylediği ve Türkiye'nin Ortadoğu'da önemli rol oynadığını ifade ettiği belirtildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ