Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Sahte vekaletle arsa satmak istediler

        Gaziantep'te sahte kimlikle noter vekaleti çıkarıp, başkasına ait bir milyon YTL'lik arsayı satmaya çalıştıkları iddia edilen 4 kişi yakalandı.

        AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, güvenlik güçleri, Güneykent Mahallesi'nde Abdullah İ'ye ait bir milyon YTL değerindeki 2 bin 417 metre karelik arsayı, sahte kimlikle başkasına satmaya çalışan 4 kişinin Şahinbey Tapu Sicil üdürlüğünde tapu devri yapmaya çalıştıkları ihbarı üzerine operasyon düzenlendi.

        Şahinbey Tapu Sicil Müdürlüğünde, söz konusu arsayı devretmeye çalıştıkları

        iddia edilen Savaş Y, Halil İbrahim K, Bekir Ö. ve Kemal B. yakalandı.Gözaltına alınan 4 kişi ile ilgili yapılan araştırmada, zanlıların söz konusu arsayı devretmek için arsa sahibi Abdullah İ'nin sahte nüfus cüzdanını çıkartıkları, daha sonra da bu sahte kimlikle noterden, Bekir Ö. adına vekaletname düzenlettikleri belirlendi.

        Noterden çıkartılan vekaletnameyle Şahinbey Tapu Sicil Müdürlüğünde Abdullah İ'ye ait arsayı, şebeke üyesi Kemal B'ye satmaya çalıştıkları oldukları anlaşıldı. Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen Savaş Y, Halil İbrahim K, Bekir Ö. ve Kemal B. nöbetçi mahkemece tutuklandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ