Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Diyarbakır'dan acı haber

        Diyarbakır'daki askeri lojmanda meydana gelen patlama sonucu enkaz altından bir kişinin daha cesedi çıkarıldı. Enkaz altından cesedi çıkarılanların sayısı 5'e yükseldi.

        Enkaz altındaki 3 kişiye ulaşma çalışmaları ise sürdürülüyor.Bu arada daha önce cesedi çıkarılan kişinin kimliğinin 8 yaşındaki Mustafa Ünsal olduğu belirlendi. Enkaz altından cesetleri çıkarılan 5 kişinin kimlikleri şöyle: ''Halime Polat, çocukları Ada ve Kana Polat, Mustafa Ünsal (8) ve üç günlük bebek Aybüke Demirbağ.''

        Diyarbakır'da askeri lojmanda kalorifer kazanının patlaması sonucu meydana gelen göçüğün ardından, enkaz altından çıkartılanların sayısı 10'a yükseldi.

        Edinilen bilgiye göre, patlamanın meydana geldiği Kurtoğlu Lojmanları'ndaki 5 katlı Şahinkaya Apartmanı'nın enkazından şimdiye kadar 10 kişi çıkartılırken, 5 kişinin daha enkaz altında olduğu kaydedildi.

        Patlamanın meydana geldiği bölgede, enkaz altındakilerin seslerinin duyulmasını engelleyeceği endişesiyle gürültü yapılmasına izin verilmezken, enkazın altında özel cihazlarla ses tespiti yapılıyor. Arama kurtarma ekiplerinin çalışmaları sürerken, Genel Kurmay Doğal Afet Kurtarma Taburu'ndan ekipler de Diyarbakır'a geldi.

        Patlayan kalorifer kazanının dün akşam saatlerinde kalorifer kazan tamircisi M.B. tarafından bakım ve onarımının yapıldığı öğrenildi.

        Bugün patlamanın meydana gelmesi sonucu M.B'nin gözaltına alındığı kaydedildi.

        5 kat, 10 daireden oluşan binada yaklaşık 40 askeri personel ve ailesinin yaşadığı öğrenildi. Patlamanın sabah erken saatlerde meydana gelmesi nedeniyle enkaz altında çok sayıda kişinin bulunmasından korkuluyor.

        ÖLENLERDEN 3'Ü ÜSTEĞMENİN AİLESİ

        Orgeneral Başbuğ, enkaz altından cesedi çıkarılan 4 kişiden 3'ünün bir

        üsteğmenin eşi ve iki çocuğu olduğunu söyledi.Orgeneral Başbuğ, şöyle devam etti: ''Maalesef bir üsteğmenimizin hem eşi ve hem de 2 çocuğu enkaz altında

        kalmışlardır. Bu büyük olaydan büyük üzüntü duyuyoruz. Silahlı kuvvetler adına

        hayatlarını kaybedenlere baş sağlığı diliyoruz. Geride kalan ve aile fertlerini kaybedenlerin de acılarını paylaşıyoruz. Onların ve diğer kazazedelerin karşılaştıkları zorlukları karşılamak için her türlü maddi ve diğer şeyler karşılanacaktır. Sayın Valimiz de vilayetin tüm imkanlarını seferber etmiş

        durumda. Maddi yaraları, diğer konuları, diğer eksiklikleri, yaraları saracak

        güçteyiz. Ama maalesef hayatlarını kaybedenler için tekrar rahmet diliyorum.

        Tüm personelin acılarını paylaşıyoruz. Bu tip olayları bir daha tekrar yaşamamayı temenni ediyoruz. Geçmiş olsun diliyoruz.''

        Bir gazetecinin olayda ihmal olup olmadığı sorusu üzerine Başbuğ, ''Bunlar konusunda herhangi bir yorum yapma durumunda değiliz. Zaten gerekli adli makamlar da olayın adli soruşturmasını yürüteceklerdir. Şu anda herhangi bir yorum yapmanın yanlış olduğunu değerlendiriyorum'' dedi.

        Bu arada olayda üsteğmenin ölen eşinin adının Halime Polat, çocuklarının da

        Ada ve Kana olduğu öğrenildi. Enkazdan cesedi çıkarılan diğer kişinin kimliğinin ise henüz belirlenemediği bildirildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ