Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para İstanbul'a üç yeni kule geliyor - Makro Ekonomi Haberleri

        Polat Holding, Alman ortağı HFS ile Okmeydanı Piyalepaşa Bulvarı'nda 'Oriental Lounge' adlı bir projeye imza atacak. Proje, 102, 109 ve 175 metrelik alışveriş merkezi, rezidans ile otelden oluşuyor.

        Almanlar Polat'la 3 kuleyi İstanbul'a dikecek

        İstanbul'a yeni bir rezidans ve alışveriş merkezi daha geliyor. 2007'de Polat Holding ve Alman H.F.S tarafından temeli atılacak proje 2010 yılında tamamlanacak.

        İstanbul'un gelişen gayrimenkul piyasasına olan talep yabancı yatırımcıların ilgisini çekmeye devam ediyor. Gelen haberlere göre, Polat Holding, Alman ortağı HFS ile birlikte İstanbul Piyalepaşa Bulvarı'nda dev bir alışveriş ve rezidans projesini hayata geçirmeye hazırlanıyor. Oriental Lounge Istanbul adındaki projede temel atışı 2007 sonbaharında yapılacak. Projenin tamamlanması ise en geç 2010 yılında olacak. Altında Polat Holding ve Alman şirketin imzasının bulunduğu 23 Ekim 2006 tarihli projenin son haline göre yapı kompleksi rezidans, otel ve alışveriş merkezi olmak üzere üç bölümden oluşacak. Otel ve rezidans bölümleri için ise üç adet dev kulenin inşası planlanıyor. Bu kulelerden otel için ayrılanın yüksekliği 102 metre olacak ve toplam 29 kat olacak. Rezidans için ayrılan iki kuleden ilki 31 kat ve 109 metre diğeri ise 50 kat ve toplam 175 metre yüksekliğinde olacak. Yapının alışveriş bölümü ise zemin kat dahil toplam 3 kat olarak planlanmış. Toplam 58 bin metrekare alışveriş alanının olacağı bu bölümde her türlü mağazanın yanı sıra gastronomi bölümleri de yer alacak. Toplam 250 mağazanın yer alacağı projede yoğunluk tekstil ürünlerinde olacak. Giyim mağazalarını sırasıyla elektronik, hediyelik eşya, ayakkabı, parfümeri ve gıda izleyecek.

        DOĞU STİLİ TASARIM Tasarımcılar alışveriş bölümünü, projenin adından da anlaşılacağı gibi "Oriental" yani tamamen doğu kültürünün çizgilerine göre inşa etmeyi planlıyor. Yüksek tavan ve cam kafes projenin en çarpıcı öğelerinin başında bulunacak. Otopark bölümü ise projede toprak altında ve üç kat olarak görünüyor. Bu bölümde alışveriş amaçlı ziyaretçiler için bin 800 araçlık otopark bulunuyor. Otel ve rezidans bölümleri için ise park alanları ayrı olacak. Alışveriş merkezi dahil olmak üzere yapı kompleksinin tamamı özürlülere uygun olarak inşa edilecek. Alman şirketin İstanbul'un eşsiz tarihi ve turistik özelliklerini ön plana çıkardığı projede mağazalar müşterilere kiraya verilecek. Şirket buna yönelik başta Alman girişimciler olmak üzere talep toplamaya başladı bile. Şirket Alman yatırımcılara yönelik verdiği bilgide İstanbul'un kişi başına düşen alışveriş alanı bakımından Avrupa ortalamasının çok gerisinde olduğunu dikkat çekerek hem projenin yapılacağı bölgenin hem de yatırım alanı olarak İstanbul'un cazibesine dikkat çekiyor.

        Alman şirketinin en büyük projelerinden biri olacak

        Alman HFS şirketi özellikle ticari gayrimenkul yönetiminde uzmanlaşmış bir kuruluş. Şirket alışveriş ve ticari gayrimenkul alanında tasarım danışmanlığından, tamamlanmış projelerde bina yönetimine kadar çok geniş alanda müşterilerine hizmet sunuyor.

        Danışmanlık verilecek HFS'nin bu kapsamda Almanya'da işletimini elinde bulundurduğu çok sayıda proje bulunuyor. Şirketin Hollanda'da MegaStores adında bu prensibe göre işletimini yürüttüğü dev bir projesi var. İstanbul'da inşasına başlanacak Oriental Lounge Istanbul ise HFS'nin en büyük projelerinden biri olacak. Şirket, İstanbul projesi kapsamında da 250 mağazanın bulunduğu alışveriş bölümünde mağaza sahiplerine ve müşterilere bina yönetimi konusunda aralıksız danışmalık verecek. Ayrıca yine mağaza sahiplerine yönelik aylık ve yıllık giderlerin kontrol altında kalabilmesi için işletme danışmanlığı da sunulacak. Bu danışmanlık şirketlerin yerel yönetim, polis ve bölgenin önemli sanayi kuruluşlarıyla iletişimini de kapsayacak.

        Üç yılda tamamlanacak

        * Projenin adı: Oriental Lounge Istanbul * Yeri: İstanbul Piyalepaşa Bulvarı * Polat Holding ve Alman H.F.S inşa edecek * Temel 2007 sonbaharında atılacak * Proje 2010'da tamamlanacak * Residence, otel ve alışveriş merkezinden oluşacak * Boyları 175 metreye varan üç dev kule inşa edilecek * Yapının alışveriş bölümü 3 katlı olacak * Bu bölümde 250 mağaza yer alacak * Yapı doğu stilinde tasarlanacak * HFS, Almanya'da mağazalar için talep toplamaya başladı

        Mahmut SANCAK - Meltem ERSOY /SABAH

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ