Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Medya Emcet Olcaytu hakkında yakalama emri

        Orgeneral Eşref Bitlis suikastinin ABD ve Ordu içindeki generallerin işbirliğiyle gerçekleştirildiğini iddia eden Aydınlık Dergisi'nin yazı işleri müdürü hakkında yakalama kararı çıktı!. Orgeneral Eşref Bitlis'in ölümünden Türk ordusunu sorumlu tutan Aydınlık dergisi Sorumlu Müdürü Emcet Olcaytu hakkında Genelkurmay’ın açtığı davaya devam edildi. 'Türk Silahlı Kuvvetleri'ni tahkir ve tezyif' iddiasıyla hakkında 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası talep edilen Olcaytu, duruşmalara katılmayınca hakkında yakalama emri çıktı.

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından açılan dava, İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülmeye başlandı. Olcaytu'nun "Türk Silahlı Kuvvetleri'ni tahkir ve tezyif" ettiği iddiasıyla açılan dava, eski TCK’nın 159 ve yeni TCK'nın da 301. maddelerine dayandırılıyor. 2005 yılında başlayan yargılamada sanık Olcaytu hakkında ifade vermediği için yakalama emri çıkartılırken, Olcaytu ve avukatı geçtiğimiz hafta yapılan duruşmaya da katılmadı. Bunun üzerine hakim, yakalama emrinin devamına karar verdi.

        İddianamede, Olcaytu hakkında 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası isteniyor. Duruşma ileri bir tarihe ertelendi.

        ORTAK SUİKAST İDDİASI

        İşçi Partisi'nin yayın organı olan Aydınlık dergisinin Şubat 2005'te çıkan sayısında Orgeneral Eşref Bitlis'in ölümüne ilişkin yayınlanan haberde, Orgeneral Bitlis’in ABD karşıtı olduğu için ABD ve TSK içindeki bazı üst düzey generallerin işbirliği sonucu öldürüldüğü iddia ediliyordu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ