Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para İngiliz kazma vuracak Cimbom zengin olacak - Makro Ekonomi Haberleri

        İngiliz Ottoman Finance, Riva’ya ilk kazmayı Mart’ta vuruyor. Bu gelişme ile bölgedeki 150 dolarlık metrekare fiyatları ikiye katlanacak. Riva’daki en cazip araziye sahip olan Galatasaray, 300 milyon dolar kazanacak

        Yüz milyon doların üzerindeki borç yükü ile boğuşan Galatasaray’a Riva’dan sevindirici bir haber var. Geçtiğimiz günlerde geniş alanlı arsa sahipleri ile toplantı yapan Beykoz Belediyesi, Riva’ya kazma vurulması için gerekli olan 1/1.000’lik planların onayını metrekaresi 10 dolardan yapacağını açıkladı.

        Bu gelişmeye sıcak bakan, 1 Eylül’de 120 milyon dolar ödeyerek 1 milyon metrekare arsa satın alan İngiltere merkezli Ottoman Finance Company de en geç Mart ayında inşaata başlamayı planlıyor. İngiliz şirket, arazinin jeolojik etüdlerini hazırlatıyor. Diğer taraftan da mimari proje için harıl harıl çalışılıyor. Şirket sadece inşaat izni için yaklaşık 10 milyon dolar ödeyecek.

        İngilizler’in Riva’da inşaata başlaması ile birlikte gerçek piyango Galatasaray’a vuracak. Çünkü İstanbul’un Amerikan kasabası olmaya hazırlanan Riva’da inşaatlara bir türlü başlanamaması nedeniyle arsa fiyatları prim yapamıyor. İngilizler inşaata başladığında Riva’da metrekaresi 150-200 dolar aralığında olan arsa fiyatlarının kısa sürede ikiye katlanması bekleniyor. Böylece borç batağındaki Cimbom’un kasasına yaklaşık 300 milyon dolar girebilecek.

        EN CAZİBİ GALATASARAY’DA Riva bölgesinde hem lokasyon hem de imar izinleri açısından en cazip arsa Galatasaray Kulübü’nün elinde bulunuyor.

        Galatasaray’ın arsasını satın alan şirket en geç bir ay içerisinde inşaata başlayabilecek durumda. Cimbom’un arazisine halihazırda 3 talip var. Dubaililer’in öne çıktığı teklifler içinde Merrill Lynch ve Ottoman Finance Corporation da yer alıyor. Riva’da 6 milyon metrekare alan üzerinde İstanbul’un en büyük villa projesi yapmak için çalışmalarını sürdüren Alarko Grubu’nun projesi SİT Kurulu’nda. SİT Kurulu neredeyse 1 yıldır Alarko’nun projesini çeşitli gerekçelerle onaylamıyor.

        Belediye günübirlik gezinti alanı ilanı etmişti 16 milyon metrekare alanlı Riva’nın 1980’li yılların ortasında yapılan imar çalışmalarında 5 milyon 500 bin metrekare alanı yol ve sosyal donatılar için kamuya terk edilmişti. İstanbul’un düzenli yapılaşma gerçekleştirilebilecek tek banliyösü olan Riva’yı İstanbul Metropolitan Planlama Merkezi geçtiğimiz aylarda rekreasyon ve günübirlik gezinti alanı ilan etmişti. Ardından yapılan itirazlarda Galatasaray’ın arsasında proje geliştirmesinin önünde hiçbir engel olmadığını belirlenmişti.

        Vatan

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ