Yerel Haber Hattı 0536 266 79 69
KONUŞMAYI BAŞLAT
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
CHP Sinop Milletvekili Engin Altay'ın orman köylüsünün "bir AKP hükümetinden bir de domuzlardan mustarip olduğunu" söylemesi TBMM Genel Kurulu’nda gerginliğe neden oldu.

Genel Kurul’da gündem dışı söz alan Engin Altay, orman köylülerinin sorunlarını dile getirdi. Konuşmasında AKP’nin uygulamalarını eleştirerek, "Orman köylülerimiz ve bütün köylülerimiz sizden mağdur ve sizden mustarip. Ama bu aylarda orman köylüleri Karadeniz ve İç Anadolu başta olmak üzere bir çok orman köylüsü sizden daha çok, komik gelebilir, abes karşılamayın domuzlardan mağdur ve mustarip. Köylerde bir anket yapın, en acil sorununuz nedir diye sorarsanız, önce domuz sonra AKP hükümeti diyeceklerdir" diye konuştu.

Altay’ın bu sözlerine AKP’liler tepki gösterirken, Altay sözlerini, "Bir sorunu gündeme getiriyorum ben, köylü perişan haberin var mı senin ondan? Türkiye'nin bütün köylerinde böyle bir sorun var. Bu soruna çare olunması lazım. Millet perişan. Siz ekonomik olarak perişan ettiniz, o hayvanlar da başka türlü perişan ediyor. Ne var bunda konuşmayacak mıyız?" diye savundu.

SADECE ŞAHSINIZA İADE EDİYORUM

Altay’ın konuşmasının ardından sataşma olduğu gerekçesiyle söz alan AKP Grup Başkanvekili İrfan Gündüz, Altay’ın yaptığı hakareti kendisine iade ettiklerini belirterek, “Burada kalkarsınız, yapılan politikaların yanlışlığını dile getirebilirsiniz. Ama hiç bir hukuk, hiç bir hak, bir gruba hatta şahsa bile hakaret hakkını size vermez. Oturduğunuz yerden ahkam kesmeyin, hakarete hakkınız yok. Aynen size iade ediyorum. Ama sadece şahsınıza. Bu hakaretin cezasını bulmasını ve tutanaklardan çıkarılmasını talep ediyorum" diye konuştu.

BAKMADAN GEÇME