Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Sahte çay tehlikesi!

        Çaykur Ege Bölge Müdürlüğünün “piyasaya sahte markalı çay ürünleri” sürüldüğü yönündeki şikayeti üzerine, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Büro Amirliği ekipleri inceleme başlattı. Ekipler, 3 aylık takibin ardından, organizasyonun Gıda Çarşısı'ndaki bir firmadan yönlendirildiğini belirleyerek, operasyon başlattı.

        Farklı semtlerdeki 7 depoya yapılan eş zamanlı operasyonda, şebekenin elebaşı olduğu ileri sürülen ve Çaykur bayisi olduğu belirtilen M.Ö ile A.Y, B.Ç, İ.G, L.T, A.A ve T.A gözaltına alındı. Daha önce işlediği farklı bir suçtan cezaevinde bulunan İ.L.Ü. ve henüz yakalanamayan Ö.G'nin de şebeke elemanları olduğu iddia edildi.

        Depolarda, çok miktarda düşük kalitede çay, çay tozları ve sahte Çaykur paketleri ele geçirildi.

        Kalitesiz çay ile çay tozlarının karışımlarını, İstanbul'da bir matbaada basılan sahte Çaykur paketlerine koyarak, piyasaya sürdükleri iddia edilen zanlıların, son olarak da İstanbul'daki matbaaya 100 bin sahte çay paketi siparişi verdiği belirlendi.

        “BİZ DE İÇİYORDUK”

        Zanlıların yakalanmasının ardından alınan ifadeler doğrultusunda operasyonu genişleten ekipler, Buca ilçesinin Kaynaklar Semti'ndeki bir çiftlik evine de baskın yaptı.

        Çiftlikte işçi olarak çalıştığı belirlenen M.G. (26) ve Y.S. (36) gözaltına alındı. M.G. ile Y.S, kısa süredir çay paketleme işinde çalıştıklarını belirterek, “Çay ve çay tozları karıştırıyorduk. Ne olduğunu bilmiyorum. Biz de aynı çaydan içiyorduk” diye konuştular.

        Operasyonun ardından çağrılan çiftlik evinin sahibi G.K. ise iş yeri komşusu M.Ö'nün, fazla malını depolamak için çiftlik evini kullandığını belirterek, ”Yardımcı olmak için çiftlik evinin anahtarını kendisine verdim. Böyle bir iş yaptığından haberim yoktu” dedi. Olayla ilgili G.K'nin ayrıntılı ifadesine başvurulacağı bildirildi.

        Zanlıların “organize suç örgütü kurmak, Markalar Kanunu'na muhalefet, haksız kazanç elde etmek” suçlarından haklarında işlem yapılarak, savcılığa sevk edilecekleri bildirildi.

        Çay örneklerinden bilirkişi raporu hazırlanması için Çaykur yetkililerinin örnek alacağı da ifade edildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ