Yerel Haber Hattı 0536 266 79 69
KONUŞMAYI BAŞLAT
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

ABD'de de gelecek başkanlık seçimlerinde aday olması beklenen Cumhuriyetçi Parti senatörü John McCain, ABD'nin Irak'a istikrarı sağlamak için daha fazla asker göndermesi gerektiğini söyledi.

McCain, 5 Kongre üyesi ile birlikte geldiği Irak'ta, ABD Büyükelçiliği ve Irak yetkilileri ile görüşmeler yaptı. Senatör McCain, görüşmelerden sonra ABD Büyükelçiliğinde düzenlediği basın toplantısında, "Amerikan halkı Irak savaşından hayal kırıklığına uğradı ve rahatsız durumda ama, eğer bir yolu varsa kazanmamızı istiyor" dedi.

McCain, ABD'nin Irak'a 5 ila 10 muharip tugay daha göndermesi gerektiğini
söyledi. Amerikan tugaylarındaki asker sayısı değişmekle beraber, ortalama 3 bin asker bulunduğu için, McCain'in Irak'a gönderilmesini istediği asker sayısı 15 ila 30 bin arasında. Şu anda ABD'nin Irak'ta 140 bin kadar askeri bulunuyor,
ancak bunların yaklaşık 15 tugayı, yani 50-60 bini muharip sınıfından. Vietnam savaşı gazisi olan McCain, Amerikan askerleri Irak'tan yenilip ayrılırlarsa El  Kaide gibi radikal gruplar bizi "evimize kadar takip eder" dedi. Irak savaşını desteklediği için Demokrat Parti'den adaylık seçimini kaybeden ve bağımsız olarak seçimi kazanan Senator Joseph Lieberman ise Irak Başbakanı Nuri Maliki ile görüştüklerini ve Maliki'den ABD karşıtı Mukteda Sadr ile bağlarını koparıp, Sadr'ın milis grubu Mehdi Ordusu'nu dağıtmasını istediklerini söyledi.

BAKMADAN GEÇME