Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Uluslararası bilgisayar Fuarı Lütfi Kırdar'da!

        Rönesans Fuarcılık tarafından düzenlenen ''Compex 31. Uluslararası Bilgisayar Fuarı'', Lütfi Kırdar Rumeli Fuar Merkezi'nde açıldı.

        Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, açılışta yaptığı konuşmada, Türkiye'nin İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük şehirlerinde yaşayanların evlerinde bilgisayar bulunduğunu, ancak Kars Digor'daki evlerde bilgisayar bulunmadığını söyledi. Şehirler arasındaki bu farkın dikkate alınması gerektiğini ifade eden

        Sarıgül, bu farkın kapatılması için herkese görev düştüğünü kaydetti. Sarıgül,

        sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde kullanılmak üzere belediye olarak 20 bin adet bilgisayar satın alacaklarını belirterek, bilgisayar firmalarından kendilerine kolaylık sağlamalarını istedi. Bilgisayar meraklılarına sektördeki yeni ürünleri yakından izleme ve satın alma fırsatı sunan fuar, 17 Aralık pazar gününe kadar gezilebilecek. Fuarda, dünyada ve Türkiye'de Ocak 2007'de satışa çıkacak Microsoft'un yeni işletim sistemi ''Windows Vista'' hakkında profesyonellere ve meraklılarına ücretsiz eğitimler verilecek. Fujitsu Siemens Computers, dünyada henüz satışa sunulmayan 4 yeni ürününü ilk kez bu fuarda sergileyecek. Fuar bünyesinde ayrıca Teknoloji ve Elektronik Alışveriş Merkezi tarafından 780 metre karelik alanda teknoloji marketi açıldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ