Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Al takke, ver külah

        Sağlık Bakanlığı, yayınladığı genelge ile mali durumu iyi olan hastanelerin, nakit sıkıntısı çeken hastanelere borç vermesini önerdi.

        TTB Genel Başkanı Gençay Gürsoy, bu genelgenin uygulanan sağlık politikasının çöküşünün itirafı olduğunu belirtti

        Sağlık Bakanlığı, yayınladığı genelge ile mali durumu iyi olan hastanelerin, nakit sıkıntısı çeken hastanelere borç vermesini tavsiye etti.

        Sağlık Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkan Vekili Mehmet Atasever imzasıyla 81 il valiliğine gönderilen genelgede, ülke genelindeki sağlık hizmetlerinin kesintisiz kaliteli ve verimli biçimde sürdürülebilmesi için mali durumu iyi olan hastanelerce borç talebinde bulunan diğer hastanelere borç verilmesinin büyük önem arzettiği vurgulandı.

        Bazı hastaneler sosyal güvenlik kurumlarından alacaklarını temin edemedikleri için nakit sıkıntısı çektiğine dikkat çekilen genelgede çözüm olarak şu önerilere yer verildi:

        "Yıl sonunu yaklaşması ve nakit imkanlarının kısıtlı olması sebebiyle bazı kurumlarımız mali açıdan güçlük yaşamakta ve zorunlu hizmetlerin aksatılmadan gerçekleşmesi noktasında sıkıntı çekmektedirler. Bu sıkıntıları aşılması amacıyla mali durumu elverişli olan kurumlarımızdan ihtiyacı olan kurumlarımıza borç aktarılması noktasında kurumlarımızın gerekli kolaylık göstermesi konusunda gereği yapılmalı."

        "BU SAĞLIK POLİTİKASININ ÇÖKÜŞÜNÜN İTİRAFIDIR" Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Gençay Gürsoy, genelge ile ilgili olarak ANKA'ya yaptığı açıklamada, Sağlık Bakanlığı'nın 1 Temmuz genelgesi sonrasında ortaya çıkan krizi çözümlemek için çeşitli alternatifler aramaya başladığını, ancak bulduğu bu alternatifin uyguladıkları sağlık politikasının çöküşünün itirafı olduğunu söyledi. Gürsoy, "Bu sağlık politikasının iflası demektir. Çünkü çok uzun zamandır devlet hastanelerine, kamu kurumlarına ödenek ayrılmıyor. Onlara 'kendi yağınızla kavrulun" denirken, yağları da kısılıyor. AKP hükümetinin sağlık politikası sağlığı özelleştirmeye, piyasalaştırmaya dayanıyor. Biran önce kamusal sağlık sistemine dönülmeli" diye konuştu.

        (ANKA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ