Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Maç tekrar edilir mi? - Futbol Haberleri

        F.Bahçe'nin dün akşam UEFA Kupası'nda "tamam mı devam mı" maçında, Eintracht Frankfurt karşısında muhteşem röveşata gölüyle 2-2'lik beraberliği sağlayan ve Avrupa kapısını açan Semih Şentürk, gördüğü ikinci sarıdan sonra hakeme giderek, kırmızı kart göstermesi gerektiği söyledi. Spor otoritelerei, ikinci sarı karttan sonra yaklaşık 1 dakika oyunda kalan Semih'in, bu davranışıyla muhtemel bir kural hatasının önüne geçtiği ve maçın tekrarını önlediği şeklinde yorumladı. Hakemin unuttuğu kırmızı kart için spor otoriteleri şunları söyledi:

        SERDAR ÇAKIR (Fanatik): SONUÇ TESCİL EDİLMİŞTİR

        Hakemliğinin son yıllarına gelen Hollandalı Jan Wegereef, atmosferden etkilenip, Semih’e gösterdiği ikinci sarı kartı unutarak, kendisine kırmızı kartı çıkarmadı. Ancak Semih, profesyonelliğini gösterip, gerek takımı, gerekse ülkemiz adına olumlu bir tavırla, oyundan ihraç edilmesini sağladı. 30 saniyeye yakın bir süre oyunda kalan Semih, maçın sahada sonuçlanmasına yardımcı oldu. Aksi halde karşılaşmanın sonucu, FİFA’da masa başında alınacaktı. Uluslararası kariyeri olan hakemler de, zaman zaman bu gibi hataları yapabiliyor. Dünya Kupası Finalleri’nde ünlü İngiliz hakem Graham Pol, Hırvatistan-Avusturya maçında, Hırvat oyuncuya iki sarı kart göstermesine karşın, uzun süre oyunda tuttu ancak 3. kartta attı. Yine ülkemizin en iyi hakemlerinden Sabri Çelik, Sarıyer-Bakırköy müsabakasında Mücahit’i çift sarı kart göstermesine rağmen 4-5 dakika oyunda tutmuştu. Bu iki maç, biten sonuçlarıyla tescil edilmişti. Hollandalı hakem de çaldığı bitiş düdüğüyle maçı tescil etmiştir ve Fenerbahçe bir üst turdadır. Frankfurt itiraz etse de, bir sonuç alabileceğini sanmıyorum.

        NECATİ BİLGİÇ(FotoMaç): HAKEMİ KURTARDI

        Hollandalı hakem kurnal hatası yapacaktı ki semih devreyi girdi. Kendisine ikinci sarı kartı çıkarıp

        kırmızıyı göstermeyen hakemi uyaran tecrübeli oyuncu hem hakemi kurtardı hem de maçın tekrar oynanmasını

        engelledi.

        MURAT ZORLU(FotoMaç): MAÇ TEKRARINI ÖNLEDİ

        Semih attığı golle turu getirmesin yanı sıra kendisine kırmızı kartı vermeyen hakemi uyararak muhtemel bir

        maç tekrarını önlemiş oldu.

        ÖMER ÜRÜNDÜL (SABAH): AKILCI BİR HAREKET

        Fenerbahçeli futbolcuların ikaz edip ikinci sarı kartı unutan hakeme kırmızıyı hatırlatmaları maçın muhtemel bir tekrarını önleyen çok akılcı bir düşünceydi.

        GÖKMEN ÖZDEMİR (Vatan): ZEKASINI DA ALKIŞLADILAR

        Oyuna sonradan girdiğinde herkes atacağı golle F.Bahçe’yi bir üst tura çıkartacağını ümit ediyordu. Golünü attı. Ama daha fazlasını yaparak hem hakemi hem de turu kurtardı. İkinci sarı kartı gördüğünde yüksek oyun zekası ve futbol bilgisiyle hakemi uyardı. Çünkü Hollandalı Wegereef’in kırmızı kartı gösterme gibi bir telaşının olmadığını gördü. Aklına F.Bahçe-Rize maçında yaşananlar geldi. Ne de olsa o da bir tecrübeydi. Hakeme gitti, “Bu benim 2. sarı kartım. Beni atman lazım” dedi. Oyundan çıkarken F.Bahçeliler onu attığı röveşata golü kadar, zekasıyla da alkışlıyorlardı. Burada eğer kulübeden Semih’e bir uyarı geldiyse F.Bahçe profesyonellerini de alkışlamadan geçmeyelim

        SELİM SOYDAN (Vatan): FAIR-PLAY'İN EN GÜZEL ÖRNEĞİ

        Semih F.Bahçe’yi kurtaran oyuncu oldu. Hem attığı gol, hem de hakemin kendisine vermiş olduğu ikinci sarı kartta hakemi uyarıp kırmızı kartını istemesiyle Semih turu getirdi diyebiliriz. Hem fair-play’in en güzel örneğini gösterdi, hem de maçın kural hatası nedeniyle tekrarlanma olasılığını ortadan kaldırdı. Semih’i bu uyanıklığı ve başarısı nedeniyle tebrik ediyoruz

        NE OLMUŞTU

        Genç futbolcu maçın son dakikasında topa gereksiz yere vurunca hakem Jan Wegereef elini cebine attı, ikinci sarı karttan kırmızı kartla sarı lacivertli oyuncuyu atması gerekiyordu. Ancak Hollandalı hakem daha önceki kartını unutunca oyun devam etti. Yaklaşık 1 dakika sonra Semih hakemin yanına gidip durumunu anlattı ve Wegereef bu sefer golcüye kırmızı kartını gösterdi, oyundan çıkardı. Milli oyuncu da bu uyarısıyla bir kural hatasının önüne geçti ve takımının zaferine ikinci kez katkı yaptı. Genç futbolcu olayla ilgili olarak şunları söyledi:

        SEMİH: Ç.RİZE MAÇI AKLIMA GELDİ

        Semih, maçtan sonra yaptığı açıklmada, "Hakemi ben uyardım. O hareketi yapmamam gerekirdi. Ancak ilk sarı kartımı unutmuştum. Aklıma hemen Rize maçı geldi. O maç tekrar edilmiş. O yüzden hemen hakeme gidip konuştum. O da beni dışarı gönderdi.

        HÜRRİYET

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ