Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Polemik Muasır Medeniyet Nerede Tartışması

        HABERTURK.COM yazarı Atılgan Bayar'ın MGK Genel Sekreteri'nin konuşması üzerine başlattığı tartışmaya Yılmaz Karakoyunlu”da katıldı.

        Türkiye yetmiş yıldır örnek uygarlığın niteliğini değil yönünü tartışıyor. Şimdiye kadar gündeme sadece Batı Uygarlığı geldi. Genel sekreter uygarlık deyiminden neyin anlaşıldığını açıklamadan, sadace yön tartışmasının tek doğrultuya yerleştirilmiş genel kabulünü red ediyor.

        Kuzey medeniyeti, güney medeniyeti yahut doğu medeniyeti gibi çağdaşlık tanımlamasını biçimlendirebilecek yeni tanımlama getiremediği sürece bu tür doğrultu değişikliklerine ilişkin görüşlerin oturacağı sağlam bir zemin olmayacaktır. Genel sekreterin görüş özetleyen cümleleri sıradan niteliğiyle hemen dikkat çekiyor ve özensiz bir yorum zaafını yansıtıyor. Sözün söylendiği dönemdeki işareti hiç dikkate alınmıyor. 1930 yu yıllarda muasır medeniyet seviyesinin, nasıl bir uygarlık tarifi olduğu ortada.

        O tarihten bu yana Türkiye gündemine hangi koşullarda ve zaman diliminde örnek alınabilecek bir kuzey medeniyeti oldu veya güney medeniyeti tarifiyle yön belirlemek ihtiyacı ortaya çıktı. Hayret verici, sıradan bir cümle...

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ