Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güncel Kültür ve Turizm Bakanlığı personel alımı başvuru sayfası 2022: Kültür ve Turizm Bakanlığı 465 kütüphaneci alımı başvurusu nasıl yapılır, başvuru şartları neler?
        1

        Resmi Gazete'de yayımlanan ilana göre; Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde istihdam edilecek 465 sözleşmeli kütüphaneci personel alımı yapacak. Kültür ve Turizm Bakanlığı kütüphaneci alımı başvurusu elektronik ortam üzerinden gerçekleştirilecek ve sözlü sınav sonuçlarına göre personel alımı yapılacak. Başvuruda bulunmak isteyen vatandaşlar, Kültür ve Turizm Bakanlığı 465 personel alımı başvuru tarihleri ve şartları ile ilgili bilgileri araştırıyor.

        2

        KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI KÜTÜPHANECİ ALIMI BAŞVURUSU NE ZAMAN, NASIL YAPILIR?

        Resmi Gazete'de yayımlanan ilana göre, adaylar başvurularını 28 Mart ile 11 Nisan arasında Kariyer Kapısı https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr üzerinden gerçekleştirecek.

        KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI BAŞVURU SAYFASI 2022

        3

        KÜTÜPHANECİ ALIMI SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

        Sözlü sınava katılmaya hak kazananların listesi, başvuru süresinin bitiminden itibaren 15 gün içinde "www.ktb.gov.tr" internet adresinden duyurulacak. Sözlü sınav tarihi, saati ve yeri de daha sonra aynı internet adresinden ilan edilecek.

        4

        Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 2020 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavının KPSS (B) Grubu için KPSSP3 puan türünden asgari 70 ve daha yukarı puan almak kaydıyla, müracaat edenlerin en yüksek puandan başlanarak sıralanması neticesinde alınacak sözleşmeli personel sayısının üç katı aday sözlü sınava girmeye hak kazanacak.

        5

        KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI ŞARTLARI

        1- GENEL ŞARTLAR

        Başvuracak adaylarda aranılan nitelikler ile 657 sayılı Kanunun 48 inci maddesindeki genel şartlar ve ilan edilen münhal pozisyon için belirtilen özel şartlar aranır:

        1. Türk Vatandaşı olmak

        2. Son başvuru tarihi itibariyle 18 yaşını tamamlamış olmak

        3. Kamu haklarından mahrum bulunmamak

        4. Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak

        5. Askerlik durumu itibariyle;

        a) Askerlikle ilgisi bulunmamak

        b) Askerlik çağına gelmemiş bulunmak

        c) Askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak,

        6. Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak.

        6

        2- ÖZEL ŞARTLAR

        Adayların lisans düzeyinde eğitim veren; bilgi ve belge yönetimi, kütüphanecilik, arşivcilik, dokümantasyon ve enformasyon programlarının herhangi birinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilen yurt dışındaki öğretim kurumlarından mezun olmaları gerekiyor.

        7

        KÜTÜPHANECİ ALIMI KONTENJANLARI

        İlana göre başvuru yapılabilecek iller ve kontenjanlar şöyle:

        Adana (5), Adıyaman (4), Afyonkarahisar (6), Ağrı (5), Aksaray (2), Amasya (2), Ankara (23), Antalya (3), Ardahan (2), Artvin (3), Aydın (6), Balıkesir (6), Bartın (2), Batman (3), Bayburt (1), Bilecik (4), Bingöl (4), Bitlis (2), Bolu (2), Burdur (5), Bursa (5), Çanakkale (3), Çankırı (8), Çorum (6), Denizli (8), Diyarbakır (8), Düzce (4), Edirne (5), Elazığ (5), Erzincan (5), Erzurum(9), Eskişehir (5), Gaziantep (3), Giresun (7), Gümüşhane (3), Hakkari (1), Hatay (6), Iğdır (1), Isparta (6), İstanbul (76), İzmir (7), Kahramanmaraş (5), Karabük (3), Karaman (2), Kars (3), Kastamonu (9), Kayseri (8), Kırıkkale (5), Kırklareli (3), Kırşehir(2), Kilis (1), Kocaeli (4), Konya (10), Kütahya (8), Malatya (8), Manisa (7), Mardin (3), Mersin (3), Muğla (4), Muş (3), Nevşehir (4), Niğde (3), Ordu (9), Osmaniye (2), Rize (6), Sakarya (6), Samsun (6), Siirt (4), Sinop (3), Sivas (10), Şanlıurfa (5), Şırnak (3), Tekirdağ (4), Tokat (5), Trabzon (10), Tunceli (2), Uşak (2), Van (8), Yalova (1), Yozgat (8), Zonguldak (2).

        Haberi Hazırlayan: Elif Büşra Cebeci

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ