KATEGORİLER

Yazının devamını okumak için tıklayınız...

YPG

Halk Koruma Birlikleri (YPG), Suriye'de 2012 yılında kurulan ve bölgede faaliyet gösteren, Kürt Yüksek Komitesine bağlı silahlı bir örgüttür. Kuruluş hedefleri Kürt bölgelerini korumak, Kürt bölgelerinde yaşayan halkın güvenliğini sağlamaktır.

YPG'nin kendi kaynaklarına göre ise kuruluş amacı Suriye Ordusu ve Özgür Suriye Ordusu arasında süren savaşın Kürt bölgesine sıçramasını ve savaşa komşu ülkelerin müdahalesini engellemektir.

YPG sözcüsü Redur Xelil'in 2013 Kasım ayında yaptığı açıklamada 45.000 militana sahip oldukları duyuruldu. Aynı zamanda Türkiye'nin istihbarat raporlarına göre DEAŞ'ın 2014 Eylül'de Kobane'ye saldırmasının ardından YPG'ye Türkiye üzerinden 8.500 militan katıldı.

YPG'nin kadın kolu da bulunmaktadır ve YPJ adlı bir örgüttür. YPG'nin üçte birini bu birlik oluşturmaktadır ve bazı kaynaklara göre YPJ dahilindeki kadın militan sayısı 10.000'e yakındır.

Günümüzde Suriye'nin kuzeyini ve kuzeydoğusunu elinde bulunduran YPG aynı zamanda Halep'in Kürt ağırlıklı mahallesi olan Şeyh Mesud mahallesini de elinde bulundurmaktadır.

Ypg Haberleri

  • 'Onlarla iş birliği yapacak kadar küçülmedik'

    Gündem, 25 Şubat 2015

    'Onlarla iş birliği yapacak kadar küçülmedik'

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Beştepe'deki kabulde, Şah Fırat operasyonuna değindi. PYD ile işbirliği iddialarına sert çıktı: Ne diyorlar YPG'yle PYD'le şunla bunla... Hiç alakası yok. Biz bu tür terör örgütleriyle iş yapacak kadar alçalmadık, küçülmedik

  • Kürtler Kobani'ye geri dönüyor

    Dünya, 18 Mayıs 2015

    Kürtler Kobani'ye geri dönüyor

    Ülkelerindeki çatışmalar nedeniyle Türkiye'ye sığınan Kobanililerin yaklaşık üçte biri memleketine döndü

  • IŞİD’in yıktığı Kobani müze oluyor

    Dünya, 28 Ocak 2015

    IŞİD’in yıktığı Kobani müze oluyor

    Habertürk, IŞİD'in bırakıp kaçtığı Kobani’de sokağın nabzını tuttu

    MİT, teröristleri etkisiz hale getirdi

    Gündem, 22 Nisan 2022

    MİT, teröristleri etkisiz hale getirdi

    Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), 20 Şubat'ta terör örgütü PKK-YPG'nin sözde iki üst düzey ismini etkisiz hale getirdi

    Pentagon'dan kritik YPG/PKK açıklaması

    Dünya, 10 Kasım 2021

    Pentagon'dan kritik YPG/PKK açıklaması

    ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü John Kirby, SDG ismini kullanan terör örgütü YPG/PKK elebaşı Ferhat Abdi Şahin’in, ABD’nin kendilerine Türkiye’nin muhtemel operasyonuna karşı teminat verdiği iddiasına karşılık, “Suriye’de SDG ile ortaklığımız sadece DEAŞ ile mücadeleye dayalı.” dedi.

  • YPG/PKK, Washington'da ilk kez bir lobi firmasıyla anlaştı

    Dünya, 01 Mayıs 2021

    YPG/PKK, Washington'da ilk kez bir lobi firmasıyla anlaştı

    Terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı YPG'nin, ABD'nin başkenti Washington'da ilk kez bir lobi firmasıyla anlaşma yaptığı bildirildi.

  • Bakan Akar'dan ABD'ye YPG tepkisi

    Gündem, 19 Mart 2021

    Bakan Akar'dan ABD'ye YPG tepkisi

    18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 106. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen törende konuşan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, tüm dost ve müttefik ülkelerden teröre karşı güçlü bir duruş ve ortak bir irade sergilemelerini beklediklerini belirterek "ABD'nin DEAŞ'la mücadele bahanesiyle YPG'ye destek vermesini doğru bulmuyoruz. Çünkü PKK eşittir YPG'dir. Bunların birbirlerinden hiçbir farkı yoktur" dedi. Bakan Akar, "ABD'nin bir terör örgütü olan YPG ile iş birliği yapmak yerine yaklaşık 70 yıldır NATO üyesi ve müttefiki olan Türkiye ile iş birliği yapması gerekir. Biz buna hazırız, doğru olan da budur" ifadesini kullandı

  • 4 dil bilen YPG'li terörist! Türk vatandaşı olmak istemiş

    Gündem, 01 Mart 2021

    4 dil bilen YPG'li terörist! Türk vatandaşı olmak istemiş

    Bombalı eylem yapmak üzere Türkiye’ye geldiği sırada Adana’da yakalanan YPG’li teröristi sınırdan Türkiye'ye geçiren kadın teröristin İngilizce öğretmeni olduğu ve 4 dil bildiği ortaya çıktı. Teröristin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak için başvuru yaptığı ancak sakıncalı görüldüğü için reddedildiği öğrenildi

    Pentagon'dan YPG açıklaması!

    Dünya, 19 Şubat 2021

    Pentagon'dan YPG açıklaması!

    ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü John Kirby, ABD'nin desteklediği YPG/SDG'nin Türkiye'nin terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlarına karşı açıklama yapmasından kaygı duyup duymadığını ifade etmekten kaçındı.

    ABD Adalet Bakanlığı'ndan YPG itirafı geldi

    Dünya, 16 Ocak 2021

    ABD Adalet Bakanlığı'ndan YPG itirafı geldi

    ABD Adalet Bakanlığı, Florida eyalet meclisi binasına yapılan saldırıda YPG'li bir kişinin gözaltına alındığını duyurduğu açıklamada, YPG için "terör örgütü PKK'nın alt kolu" ifadesini kullanarak iki örgüt arasındaki bağı kabul etmiş oldu.

  • Rusya, Suriye'de YPG/PKK ile ortak gözlem noktası kuracak!

    Dünya, 09 Aralık 2020

    Rusya, Suriye'de YPG/PKK ile ortak gözlem noktası kuracak!

    ABD’nin ardından Rusya da terör örgütü PKK’nın Suriye kolu YPG ile iş birliğini derinleştiriyor. Örgütün Suriye kolu olarak bilinen Demokratik Suriye Güçleri (SDG), Suriye hükümeti ve Rusya ile Ayn İsa'da üç adet ortak gözlem ve gözetim noktası kurma konusunda anlaştığı öğrenildi.

  • ABD'li komutan terör örgütü PKK'ya destek veremeyeceği için ağladı

    Dünya, 06 Eylül 2020

    ABD'li komutan terör örgütü PKK'ya destek veremeyeceği için ağladı

    ABD'nin görev süresi sona eren DEAŞ ile Mücadele Uluslararası Koalisyon Sözcüsü Albay Myles B. Caggins, terör örgütü YPG'nin sözcüsü ile düzenlediği basın toplantısında ağladı

  • YPG'li teröristler tarım işçiliği yaparken yakalandı!

    Gündem, 24 Ağustos 2020

    YPG'li teröristler tarım işçiliği yaparken yakalandı!

    İzmir'in Menderes ilçesinde, mevsimlik tarım işçiliği yaparak kendilerini gizledikleri tespit edilen PKK/YPG terör örgütü mensubu Suriye uyruklu 2 kişi gözaltına alındı

    Dışişleri'nden YPG/PKK'nın petrol anlaşmasına tepki!

    Dünya, 03 Ağustos 2020

    Dışişleri'nden YPG/PKK'nın petrol anlaşmasına tepki!

    Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Suriye'nin kuzeydoğusunda terör örgütü YPG/PKK'nın ABD'li bir şirketle petrol anlaşması yapmasına tepki gösterildi. Açıklamada, "Suriye’nin doğal kaynakları Suriye halkına aittir" denildi

    BM'den YPG/PKK işgalindeki kamp için "endişeli" açıklama!

    Dünya, 22 Haziran 2020

    BM'den YPG/PKK işgalindeki kamp için "endişeli" açıklama!

    BM, tarafından yapılan yazılı açıklamada, Suriye'nin kuzeydoğusundaki aşırı kalabalık kamplarda 60'tan fazla ülkeden yaklaşık 58 bin çocuğun tutulduğunu, "üçüncü ülke vatandaşlarının" durumlarından derin endişe duyduklarını belirtti

  • Teröristler vücutlarına alüminyum folyo sarmış

    Gündem, 09 Mayıs 2020

    Teröristler vücutlarına alüminyum folyo sarmış

    Barış Pınarı Harekatı ile terör unsurlarından arındırılan Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinin karşısındaki Rasulayn'a, Türk askerine saldırı düzenlemek için sızmaya çalışan PKK/YPG'li 2 terörist yakalandı. Teröristlerin termal kameralara yakalanmamak için vücutlarına alüminyum folyo sardığı görüldü.

  • Bombacı teröristten 'özür' ifadesi!

    Gündem, 11 Mart 2020

    Bombacı teröristten 'özür' ifadesi!

    Konya'nın Ereğli ilçesinde geçtiğimiz ağustos ayında akılalmaz bir olay yaşandı. Rutin yol kontrolünde Suriye uyruklu 8 kişinin içinde bulunduğu hafif ticari araçta oyuncak ayı içinde 500 gram patlayıcı bulundu. Gözaltına alınan 7 şüphelinin yargılanmasına da başlandı. Bombayı ülkeye sokan Halaf Casım Hasan adlı sanık, savunmasında bombayı Antalya'nın Alanya ilçesine götürüp orada birine teslim edeceğini belirterek, "Türkiye devletinden böyle bir suç nedeniyle af diliyorum. Suç benim suçum" dedi

  • Terör örgütü YPG/PKK'ya şubat ayında ağır darbe vuruldu

    Ajans Haberleri, 03 Mart 2020

    Terör örgütü YPG/PKK'ya şubat ayında ağır darbe vuruldu

    Türkiye'nin barış, huzur ve güvenliğini bozmak için sivilleri, çocukları ve bebekleri dahi hedef almaktan çekinmeyen terör örgütü YPG/PKK'ya yönelik şubat ayında yurt içi ve dışında düzenlenen operasyonlarda aralarında örgütün sözde sorumlularının da bulunduğu 74 terörist etkisiz hale getirildi.

    Terör örgütü yüzlerce kişiyi serbest bıraktı

    Dünya, 06 Ocak 2020

    Terör örgütü yüzlerce kişiyi serbest bıraktı

    Terör örgütü YPG/PKK, Suriye'nin kuzeydoğusunda yer alan Hol Kampı'nda tuttuğu DEAŞ'lı teröristler ve ailelerinden oluşan yüzlerce kişiyi serbest bıraktı. Terör örgütü PKK/YPG’nin El Hol kampında bulunan DEAŞ mensuplarıyla işbirliği yapmak için anlaştığı ortaya çıktı.