Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Kadın Basketbol Takımı, Üniversiteler Basketbol 1. Lig’deki üçüncü ve son maçında Ege Üniversitesine 2885 yenilerek grubunda üçüncü sırayı elde etti ve Süper Lig’e yükselme grubunda yer alma şansını kaybetti.

        Dumlupınar Üniversitesinin Kapalı Spor Salonu'nda oynanan ve BESYO Müdürü Doç. Dr. Adnan Ersoy'un da takip ettiği karşılaşmada DPÜ tutuk başladığı ilk periyodun ardından ikinci periyotta maça ağırlığını koyarak bir ara farkı 6 sayıya indirdi ve ilk yarıyı 3322 geride tamamladı.

        Maçın ikinci yarısında rakibinin sayılarına karşılık veremeyen DPÜ, İzmir temsilcisinin farkı açmasına engel olamadı. Maçın üçüncü periyodundan itibaren farkı arttıran Ege Üniversitesi, karşılaşmayı 8528 kazandı ve grubunda şampiyon olarak Süper Lige yükselme grubunda yer almaya hak kazandı.

        Günün ilk maçında ise Manisa Celal Bayar Üniversitesi, Selçuk Üniversitesini 9634 yenerek ikinci galibiyetini aldı ve 5 puanla grubunu 2. sırada tamamladı.

        Oynanan 1. Lig bölge maçları sonucunda oluşan puan durumunda Ege Üniversitesi 6 puanla şampiyonluk ipini göğüsledi ve 5 10 Mayıs tarihlerinde Çanakkale'de yapılacak Süper Lig'e yükselme maçlarına katılma hakkı elde etti. Şampiyon takım kupasını Doç. Dr. Adnan Ersoy'dan aldı.

        Grupta ikinci sırayı alan Manisa Celal Bayar Üniversitesi, 5 puan topladı ve gümüş madalya elde etti. 4 puanlı Dumlupınar Üniversitesi bronz madalya kazanırken, Selçuk Üniversitesi grubu 3 puanla son sırada bitirdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kütahya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kütahya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler