Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kütahya Dumlupınar Üniversitesine bağlı (DPÜ) Altıntaş, Domaniç Hayme Ana, Simav ve Gediz Meslek Yüksekokullarının gelecek dönemde açılacak programlarına yeni öğrenci kabul edeceği bildirildi.

        Dumlupınar Üniversitesinin Altıntaş, Domaniç Hayme Ana, Simav ve Gediz Meslek Yüksekokullarında açılacak programlar için yeni dönemde öğrenci alım talebi Yükseköğretim Kurulu tarafından onaylandı. Buna göre, yeni dönemde Altıntaş, Simav ve Gediz Meslek Yüksekokullarında ikişer, Domaniç Hayme Ana Meslek Yüksekokulunda bir program olmak üzere, toplamda 7 programa daha öğrenci alınacak. Altıntaş Meslek Yüksekokulunda Nüfus ve Vatandaşlık programı ilk kez öğrenci alacak. Böylece Düzce Üniversitesinden sonra Türkiye'de ikinci kez bir üniversitede Nüfus ve Vatandaşlık programı öğrenci kabul etmiş olacak. Öte yandan MYO bünyesindeki Posta Hizmetleri bölümünün ikinci öğretim için de öğrenci almasına YÖK tarafından izin verildi. Her iki program da gelecek yıl ilk öğrencilerini kabul edecekler. Simav Meslek Yüksekokulunun Elektronik ve Mekatronik programlarının ikinci öğretimleri 20192020 döneminde öğrenci alımına başlayacak.

        Konuya ilişkin açıklama yapan Simav Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Rüştü Güntürkün, "YÖK tarafından onaylanan Elektronik ve Mekatronik programları ile 2 yılda 120 yeni öğrenci misafirlerimiz olacak. Bu konuda bize destek olan Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören'e ve emeği geçenlere teşekkür ediyoruz” dedi.

        Domaniç Hayme Ana Meslek Yüksekokulu 20192020 eğitim öğretim yılına yeni program ile giriyor. Toplamda üç bölüm ile eğitim faaliyetlerini sürdüren Domaniç Hayme Ana Meslek Yüksekokulu yeni dönemde Kütahya ve ilçelerinde bulunmayan Mülkiyeti Koruma bölümü altındaki Sosyal Güvenlik programı ile eğitim verecek.

        Domaniç Hayme Ana Meslek Yüksekokulu Müdürü A. Bülent Gül, karara ilişkin yaptığı değerlendirmede, "Domaniç Hayme Ana Meslek Yüksekokuluna yeni bölümler kazandırma çalışmalarımız çerçevesinde 20192020 eğitim öğretim yılında açılmasına ve öğrenci alımına YÖK tarafından onay verilen Mülkiyeti Koruma bölümü altındaki Sosyal Güvenlik programına 30 kontejyan ile öğrenci alımına izin almış bulunmaktayız" ifadelerini kullandı.

        Gediz Meslek Yüksekokulunda Adalet, Tıbbi Laboratuvar Teknikleri ve Giyim Üretim Teknolojisi olmak üzere 3 yeni bölüm/program açıldı. Meslek Yüksekokulundan yapılan açıklamaya göre, Tıbbi Laboratuvar Teknikleri ve Giyim Üretim Teknolojisi programları 20192020 eğitim dönemine öğrenci alımı yapacak. Adalet programına ise öğrenci kabulü bir sonraki yıl gerçekleşecek.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kütahya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kütahya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler