Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kütahya'nın Şaphane ilçesinde İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri pazar yerlerindeki balık satışı yapan tezgâhları denetledi.

        Denizlerde balık bolluğun sürdürülmesi için satışa sunulan balıkların yasal boyutlarda olup olmadığına yönelik ülke çapında başlatılan denetimler, Şaphane ilçesinde de devam ediyor. Bu kapsamda İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri ilçe pazarlarında denetimler gerçekleştirdi. Pazarda bulunan balıkçı tezgâhlarında hamsi, istavrit, mezgit gibi balıkların mevzuatta belirlenen ölçülerin altında satılıp satılmadığını ölçüldü. Ekipler, balık tezgâhlarında uyulması gereken kuralların yanı sıra Korona virüs (Covid19) tedbirlerini de denetlendi.

        Şaphane İlçe Tarın ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, "Denetimlerde, gerek Korona virüs (Covid19) tedbirleri açısından gerekse gıda sağlığı açısından kontroller yapıldı. Satışa uygun olmayan balıkları ve boylarını kontrol ettik. Ölçüleri uygun olmayan balıklar tezgahta varsa, toplanıp el koyuluyor. Yasal işlem yapılıyor. Vatandaşlarımızın sağlığı için düzenli olarak balık tezgâhlarını denetlemelerimiz devam edecektir" ifadelerine yer verildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kütahya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kütahya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler