Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Asya-Pasifik Kuzey Kore'nin çaldığı askeri belgelere 'Saçma bir hata' denildi

        Kuzey Koreli hackerlar, ABD müttefikleriyle ilgili ayrıntılı savaş planları da dahil olmak üzere, Güney Kore'den yüzlerce gizli askeri belgeyi çaldılar.

        Demokrat parti milletvekili Rhee Cheol-hee, hackerların geçen yılın Eylül ayında Seul'ün askeri ağına girdiğini ve 235 gigabaytlık verilere ulaştığını belirtti. Rhee, sızdırılan belgeler arasında, Kuzey'le savaş halinde kullanılmak üzere operasyonel planlar ve Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'u öldürmek için yapılan 515 Operasyon Planı saldırısı gibi bilgilerin de olduğunu söyledi. Seul savunma bakanlığını gerekçe gösteren Rhee, sızdırılan belgelerin yüzde 80'inin henüz tespit edilmediğini söyledi.

        Hafta sonundaki en son tweetinde Trump, Kuzey Kore ile olan diplomatik çabaların sürekli olarak başarısız olduğunu tekrarladı ve "Yalnızca bir şey işe yarayacak" demişti.

        REKLAM

        Pentagon sözcüsü Col Rob Manning, raporun farkında olduğunu belirtti, ancak onaylamadı ya da reddetmedi. Manning, "Operasyon planlarımızın güvenliği ve Kuzey Kore'den gelecek herhangi bir tehditle başa çıkma yeteneğimizden emin olduğumuz konusunda sizi temin ederim. Böyle bir saldırının gerçekleşip gerçekleşmediği konusunda konuşmayacağım. Söyleyeceğim tek şey, Güney Kore ittifakımızın, bu tür durumlarla baş etmesi ve onlara karşı korunması için var olmasıdır." dedi. Ancak, ABD ile her yıl yapılan ortak askeri tatbikatlar, kilit askeri tesisler ve enerji santralleri hakkındaki bilgilerin yanı sıra, Güney Kore'nin özel askeri kuvvetlerinin askeri planlarının çalındığını belirtti.

        Kuzey Koreli hackerlar, Güney Koreli bir siber güvenlik firmasına saldırdı ve onların yazılımlarını hackledi. Daha sonra Güney Kore ordusu bu yazılımları bilgisayarlarında kullandı. Ancak Kuzey Kore için işler o kadar kolay olmamalıydı. Dış bağlantılara kapalı olan bilgisayara erişim sağlanamıyordu. Rhee bu durumu, 'Saçma bir hata' olarak ifade etti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ