Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem KYK faizleri ne zaman silinecek? 2022 KYK borçları faizi silindi mi, Meclis'e geldi mi?
        1

        Cumhurbaşkanı Erdoğan temmuz ayında gerçekleştirilen Kabine Toplantısının ardından "Kredi geri ödemelerinin, enflasyon farkı veya faiz uygulaması olmaksızın sadece alınan kredi rakamı üzerinden yapılmasını kararlaştırdık." açıklamasıyla KYK borç faizlerinin silineceği müjdesini vermişti. Açıklamaların ardından "KYK faizleri ne zaman silinecek?" sorusu araması sıklaştı. Peki, KYK faizleri ne zaman silinecek? KYK borçları silindi mi, Meclis'e geldi mi? İşte konuya ilişkin detaylar...

        2

        KYK FAİZLERİ NE ZAMAN SİLİNECEK?

        Bakan Nebati 23 Ağustos'ta KYK borçları ile ilgili yaptığı açıklamada "Ekimde Meclis açılır açılmaz torba yasamız olacak. Bu ve buna benzer alanlar da dahil olmak üzere torba yasada bunların tamamını çözmüş olacağız." dedi.

        3

        CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN KYK BORÇLARI İLE İLGİLİ AÇIKLAMA

        14 Eylül Çarşamba günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) Yeni Yurtlar Kampüsü’nde düzenlenen 105 Yeni GSB Yurt Binası Resmî Açılış Töreni’ne katılarak bir konuşma yaptı.

        Küresel ekonomik sarsıntılardan dolayı artan hayat pahalılığı ve enflasyon karşısında gençlere yeni destekler de sağladıklarını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Temmuz ayındaki Kabine Toplantımızda, kredi geri ödemelerinin herhangi bir enflasyon farkı veya faiz uygulaması olmaksızın sadece alınan kredi rakamı üzerinden yapılması kararını aldık. Bu uygulamadan hâlen kredi geri ödemesi yapan tüm gençlerimiz yararlanabilecek. Böylece kredi geri ödemelerinde 26 milyar liradan fazla bir yükü gençlerimizin üzerinden kaldırmış olduk” dedi.

        4

        Cumhurbaşkanı Erdoğan, ekimde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin faaliyetlerinin başlamasıyla yapılacak kanuni düzenlemeyle hayata geçecek bu uygulamayla mezun olup geri ödemesi başlayacak 1 milyon 49 bin kredi almış ancak henüz mezun olmamış 812 bin, geri ödemesi vergi dairelerince takip edilen 1 milyon 295 bin olmak üzere, toplam 3 milyon 157 bin gencin öğrenim kredisi sorununu ortadan kaldıracaklarını söyledi.

        Haberi Hazırlayan: Aslıhan Bayram

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ