Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem KYK YURT YEDEK YERLEŞTİRME SONUÇLARI SORGULAMA: 2022 KYK Yedek Kayıtları Ne Zaman Bitecek?
        1

        KYK yedek yurt sonuçları açıklandı! Yurt sonuçlarının 7 Eylül tarihinde duyurulmasının sonrasında ilk etapta herhangi bir yurda yerleşemeyen öğrenciler yedek sırası beklemeye başlamışlardı. Yedek yurt sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte öğrenciler tercih ettikleri yurtlara yerleşecekler. KYK yurt yedek sonuçları Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından duyuruldu. İşte KYK yedek yurt sonuçları sorgulama ekranı!

        2

        KYK YEDEK YURT SONUÇLARI AÇIKLANDI!

        Başvuruları tamamlanan yedek yurt bekleyen öğrenciler için son dakika açıklama geldi.

        Bakan Kasapoğlu Twitter'dan yaptığı açıklamada, "#GSBYurtları 2. faz 1. yerleştirme sonuçları belli oldu. Hayırlı olsun." ifadelerini kullandı. Son kayıt başvuruları 14 Eylül'de tamamlanacak.

        KYK YURT YEDEK YERLEŞTİRME SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN

        3

        KYK YEDEK KAYITLARI NE ZAMAN BİTECEK?

        Yedek kayıtları ise 14 Eylül 2022 tarihinde saat 23:00'e kadar olacak.

        İlk üç yedek yerleştirme tarihleri KYK Genel Müdürlüğü tarafından açıklanıyor. Tarihlerin belirlenmesi ardından yedek yerleştirme işlemleri için her pazartesi ve perşembe günleri işlemlere devam edilmesi bekleniyor.

        4

        KYK YEDEK SIRASI NEDİR?

        Kredi ve Yurtlar Kurumu başvuru sürecinde öğrencilerin maddi durumu ve farklı ölçütleri göz önüne alınıyor. Yapılan değerlendirmelerin sonrasında KYK yurtları için asil sıra ve yedek sıra belirleniyor.

        Asil sıradaki öğrenciler doğrudan kayıt yaptırma hakkı bulurken yedek bekleyenler ise sıra bekliyor. Kayıt hakkı olup kayıt yaptırmayan kişiler, farklı sebeplerle yurt başvuru işlemini tamamlamayan ya da yurttan ayrılan öğrenciler yerine yedek bekleyenler listesinden sırayla yurda yerleştirme işlemleri yapılıyor.

        KYK YEDEK SIRASI NASIL ÖĞRENİLİR?

        KYK yedek sırası sorgulaması, GSB'nin sonuç ekranı üzerinden gerçekleştiriliyor. KYK yedek alım sonuçları http://sonuc.gsb.gov.tr internet adresinden takip edilebilmektedir.

        KYK YURT YEDEK SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYIN

        YURDA YERLEŞEMEYEN ÖĞRENCİLER NE YAPACAK?

        İlk aşamada herhangi bir yurda yerleşemeyen öğrenciler, misafir öğrenci olarak GSB yurtlarında konaklayabilecekler.

        5

        KYK YURTLARINA KAYIT İÇİN GEREKEN BELGELER NELERDİR?

        1. Öncelik Belgesi (Önceliği Olanlar İçin); Öğrencilerin öncelik durumları, Bakanlığımız tarafından ilgili kamu kurum ve kuruluşlarından doğrulanmaktadır. Doğrulaması yapılamayan öğrencilerin, sonuç ekranında belirtilen belgelerden engel raporunu yurtta kalmaya başladıkları tarihten itibaren en geç bir ay, diğer öncelik belgelerini ise yurtta kalmaya başladıkları tarihten itibaren en geç 7 gün içinde yerleştirildikleri yurt müdürlüğüne teslim etmeleri gerekmektedir. Bakanlığımız tarafından doğrulanamayan belgeyi verilen sürede teslim edemeyen öğrencilerin kayıtları, kayıtlı kaldıkları günlerin bedeli tahsil edilerek yanlış beyandan silinir.

        • Şehit eşi ve çocukları, şehidin çocuğu yoksa bekar kardeşleri ile gazi ve gazi çocukları (Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından alınan Seyahat Kartı veya Sosyal Güvenlik Kurumundan ilgili kanun maddelerine göre aylık bağlandığını gösterir belge),

        • % 40 ve üzerinde engelli olduğunu beyan eden öğrenciler ( Tam teşekküllü hastaneden alınacak rapor),

        • Lise ve dengi öğrenimlerini Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı yetiştirme yurtlarında barınarak tamamlayanlar (Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından alınacak belge)

        • Devlet koruması altında olan öğrenciler (Devlet koruması altında olduklarına dair Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından alınacak belge veya Mahkeme Kararı)

        • Lise ve dengi öğrenimlerini Darüşşafaka Lisesinde tamamlayanlar, (Darüşşafaka Lisesinden alınacak belge)

        • Bakanlık tarafından yurtlarda barınmada öncelikli olacak milli sporcu belgesine sahip sporculara ilişkin belirlenen kriterleri taşıyanlar (Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğünden alınacak belge/yazı)

        •Gönüllü güvenlik korucusu olarak çalışan, çalışırken vefat eden veya emekliye ayrılanların çocukları (Valilikten alınacak belge)

        6

        2. 4 adet son altı ay içinde çekilmiş vesikalık fotoğraf yurtta kalmaya başladıkları tarihte,

        3. % 40 ve üzeri engelli ebeveyni olanların (Tam teşekküllü hastaneden alınacak rapor). Bakanlık tarafından doğrulanamadığı takdirde yurtta kalmaya başladıkları tarihten itibaren en geç bir ay içerisinde,

        4. 18 yaşından küçükler için Veli/Vasi İzin Belgesi doldurularak yurtta kalmaya başladıkları tarihte, yerleştirildikleri yurt müdürlüğüne teslim etmeleri gerekmektedir.

        Haberi Hazırlayan: Hacer Tonay

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ