Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Oyun LeBron'un Lakers macerası: NBA 2K19 inceleme - Teknoloji Haberleri

        EA Sports’un NBA Live serisini geriden gelip geçen ve uzun yıllardır da zirveyi kimseye bırakmayan NBA 2K serisi, hem basketbol heyecanını maksimum seviyede yaşatan kurgusu hem de başarılı oynanışıyla takdir toplamaya devam ediyor. Bu seriye eklenen en yeni halka olan NBA 2K19 da, büyük beklentilerin altında kalmaya hiç de niyetli değil.

        .png
        .png

        Eğer çok sık basketbol oyunu oynamıyorsanız, NBA 2K19'a alışmanız biraz zaman alabilir. Hatta 2K18'i uzun süre oynamış olsanız bile yeni yapımda oynanıştaki farklar bir süre canınızı sıkabilir.

        .png
        .png

        Özellikle hücum yaparken daha dikkatli olup, hem zamanlamayı hem stratejinizi düşünerek hareket etmelisiniz. Zira savunmalar eskisinden daha zorlu ve topu kaybetmeniz an meselesi haline gelmiş. Yapay zekada da gelişmeler mevcut. Boş alanları çok iyi kapatıyorlar ve bu da hücum yaparken zorlanmanıza ve rakibin açığını yaratmaya çalışmanıza yol açıyor.

        REKLAM

        ANIN YILDIZI OLUN!

        Oyuna eklenen Takeover sistemi, üst üste yaptığınız birkaç iyi hareketin ardından aktif oluyor ve söz konusu oyuncunun özellikleri kısa bir süreliğine birkaç seviye artıyor. Böylece top sizdeyken ilgili oyuncu ile her zamankinden daha kolay sayılar bulmanız ve maçın kaderinin değiştirmeniz mümkün hale geliyor.

        2K18, oyun içi ödeme sistemi yüzünden büyük eleştiri almıştı. Yapımcılar oyun içi ödemeleri korumuşlar ama etkinliğini azaltmışlar. Eğer 2K19'u online oynamıyorsanız, mikro ödemeler bölümüne çok da uğramanız gerekmiyor ama online arenada, rakipleriniz elini korkak alıştırmadığından, karşınızda çok kuvvetli oyunculardan kurulu ekipler görmeniz söz konusu.

        KARİYERİNİZDE ZİRVEYE ÇIKIN

        .png
        .png

        Yeni yapımın hikayesi de gayet başarılı. Hayalleri olan genç bir basketbolcu olarak draft'ta başarılı olamıyor ve Çin'e sürükleniyoruz. Orada tekrar çıkış yolu bulup NBA'e dönmeye çalışıyoruz. Ancak bu ve devamındaki süreçte pek çok hayal kırıklığı ile karşılaşmak ve hep kendimizi yeniden ispat etmek zorunda kalıyoruz...

        REKLAM

        Oyunun en sevilen bölümlerinden MyCareer ile kendi NBA kariyerimizi inşa ediyoruz. Takımımızla çıkacağımız maçların dışında 2'ye 2, 3'e 3 sokak basketbolu oynamak ve fitness yapmak gibi kariyerimize etki edecek pek çok yeni içerik MyCareer'a dahil edilmiş. Ayrıca görünüşümüzü değiştirebileceğimiz yerler de yine mevcut.

        TANIDIK YÜZLER

        Serinin yeni oyunu görsel olarak da tatmin edici. Özellikle yakın çekimlerde terlemiş oyuncu yüzleri oldukça başarılı. Atmosfer de son derece gerçekçi enstantaneler sunuyor.

        Aralarda tanıdık yüzler görmek çok keyifli. Genel olarak bakıldığında NBA 2K19 için son yıllarda yapılmış en iyi basketbol oyunu, hatta simülasyonu desek yanlış olmaz.

        Basketbol oyunlarını 5-10 maç yapıp kenara kaldırıyorsanız, fiyatlardan dolayı 2K19'u almanızı önermiyoruz fakat uzun zaman uğraşır oynarım diyorsanız, endişe etmeden alıp keyfini çıkarabilirsiniz.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ