Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem LGS 4. nakil sonuçları ne zaman açıklanacak? 2018 Lise 4. nakil boş kontenjanlar

        LGS 4. nakil işlemleri devam ediyor. İlki 06-10 Ağustos, ikincisi, 13-17 Ağustos, üçüncüsü 27-31 Ağustos'ta yapılan LGS nakil işlemlerinin sonuncusu olan 4. nakil başvuruları 3 Eylül'de başladı 6 Eylül'de sona erecek. Nakil başvurularını yapan öğrenciler sonuçların açıklanacağı tarihi merakla bekliyor. Peki, LGS 4. nakil sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte detaylar...

        LGS 4. NAKİL SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

        MEB'in yayımladığı takvime göre, 4. nakil başvuru işlemleri 3-6 Eylül'de alınacak. Nakil başvuru sonuçları ise 8 Eylül'de adayların erişimine açılacak.

        4. NAKİL BAŞVURUSU BOŞ KONTENJANLARI

        4. nakil başvuruları için boş kontenjanlar, 3. nakil sonuçlarının açıklanmasının ardından belli oldu. 3. nakil sonuçlarının ardından belli olan boş kontenjanlara göre öğrenciler tercihlerini yapacaklar. Öte yandan boş kontenjanlar Milli Eğitim Bakanlığı e-Okul sisteminde yayımlandı. Öğrenciler e-Okul sisteminden boş kontenjanları öğrenebilecekler.

        REKLAM
        4. NAKİL BOŞ KONTENJANLAR

        LGS 4. NAKİL BAŞVURU NASIL YAPILIR?

        Öğrenciler 4. nakil başvuru işlemlerini e-Okul giriş ileveya herhangi bir ortaokul/imam hatip ortaokulu müdürlüklerinden yapılabilecek. Yapılan tercihler mutlaka ilgili ortaokul müdürlüklerine onaylatılacak

        LGS 4. NAKİL BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYIN

        Merkezi sınav puanı ile öğrenci alan okullara yerleşen öğrencilerden okul değiştirmek isteyenlerin, yerleştirmeye esas nakil döneminde tekrar yerel yerleştirme ile öğrenci alan okulları tercih etme zorunluluğu bulunmayacak.

        Bir ortaöğretim kurumunda kaydı olmayan veya yerleşemeyen öğrencilerin, Merkezi Sınavla Öğrenci Alan Okul grubundan tercihte bulunabilmesi için yerel yerleştirme tercihi yapması zorunludur.

        İlk yerleştirmede tercihine yerleşen öğrencilerin, yerleştirmeye esas nakil tercih dönemlerinde Kayıt Alanından okul tercih etme zorunluluğu bulunmayacak. Ancak, tercihlerine yerleşemeyen öğrenciler, yerel yerleştirmeye esas nakil tercihlerinde ilk tercihini Kayıt Alanından seçmek kaydıyla en fazla 5 okul tercihinde bulunabilecekler. Tercih yapan öğrencilerin farklı okul türü tercih etme zorunluluğu olmayacak.

        REKLAM

        Sınava katılmayan öğrencilere Merkezi Sınavla Öğrenci Alan Okullar tercih ekranı açılmayacak.

        Yerleştirmeye esas nakiller, “Tercih ve Yerleştirme Takviminde” belirtilen tarih ve sürelerde 4 dönemde yapılacak. Her dönemde; Merkezi Sınav Puanı ile öğrenci alan okullar için en fazla 5, yerel yerleştirmeyle öğrenci alan okullar için de en fazla 5 okul tercihi yapılabilecek.

        Öğrenciler, ayrıca istemeleri halinde yerleştirmeye esas 4’üncü nakil başvuru döneminde “Mesleki Eğitim Merkezleri”ni de tercih edebilecekler.

        Yerleştirmeye esas nakil başvuruları, tercih edilecek okulun boş kontenjanına bakılmaksızın herhangi bir ortaokul veya imam hatip ortaokulu müdürlüğüne başvurarak yapılabilecek.

        Öğrenci velisi düzeltme veya ret işlemi için takvimde belirtilen tercih süreleri içerisinde okul müdürlüğüne başvurarak başvurunun düzeltilmesi veya iptal talebinde bulunabilecek. Tercih Başvuru Durumu “Reddedildi ” olarak görünen öğrenciler yerleştirme işlemlerine dahil edilmeyecek.

        LGS NAKİL KILAVUZU 2018

        LGS nakil kılavuzu MEB'in resmi internet adresi üzerinden paylaşıldı.

        2018 LGS NAKİL KILAVUZU İÇİN TIKLAYIN
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ