Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim LGS ne zaman? Liselere Geçiş Sınavı LGS tarihi 2022: LGS giriş belgesi ne zaman yayınlanacak, sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?
        1

        Liseye Geçiş Sınavı için heyecanlı bekleyiş sürüyor. 2022 LGS sınav tarihi, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in açıklamasının ardından netlik kazandı. 1 -14 Nisan tarihleri arasında başvuruları tamamlanan sınava katılım sağlayacak 8.sınıf öğrencilerinin gözü ” LGS ne zaman, giriş belgesi ne zaman yayınlanacak? sorusuna çevrildi. İşte, Liseye Geçiş Sınavı 2022 LGS sınav tarihi…

        2

        2022 LGS NE ZAMAN?

        Liseye Geçiş Sınavı 2022 LGS 5 Haziran tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde gerçekleştirilecek. Sınava Türkiye genelinde toplamda 1.2 milyon 8.sınıf öğrencisini katılım sağlayacağı tahmin ediliyor.

        3

        LGS SINAV TARİHİ 2022

        LGS İlk Oturum: 5 Haziran 2022 Pazar - 09.30

        Liselere Geçiş Sınavı İkinci Oturum: 5 Haziran 2022 Pazar - 11.30

        4

        SINAV İÇERİĞİ

        5 Haziran günü gerçekleştirilecek olan sınav iki oturum halinde aynı gün uygulanacak ve çoktan seçmeli 90 soru sorulacak.

        Birinci oturum, 50 soruluk sözel alandan oluşacak ve süresi 75 dakika; ikinci oturum ise 40 soruluk sayısal alandan oluşacak ve süresi 80 dakika olacaktır. Birinci oturumda, 8’inci sınıf Türkçe, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile Yabancı Dil, ikinci oturumda ise Matematik ve Fen Bilimleri derslerinden sorular yöneltilecektir.

        5

        LGS SINAV GİRİŞ BELGELERİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

        Liselere Geçiş Sınavı kılavuzuna göre fotoğraflı sınav giriş belgesi, 27 Mayıs'tan itibaren e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden açıklanacak. Bu tarih itibariyle okul müdürleri sınav giriş belgelerini mühürleyerek öğrencilere teslim edecek.

        6

        LGS SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

        LGS sınav sonuçları, 30 Haziran 2022'de "www.meb.gov.tr" internet adresinden ilan edilecek. Öğrencilere sınav sonuç belgeleri posta yoluyla gönderilmeyecek.

        7

        SINAVDA DEĞİŞİKLİK YOK

        Bakan Özer, "LGS merkezî sınavında oturumlar, sınav süreleri, soru sayıları ve ders dağılımlarında herhangi bir değişiklik yapılmadı. Geçen yıl olduğu gibi 2022 yılında da sınav uygulaması iki oturum hâlinde gerçekleştirilecek. Öğrencilere hepsi çoktan seçmeli toplam 90 soru sorulacak" değerlendirmesinde bulundu.

        Haberi Hazırlayan: Elif Büşra Cebeci

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ