Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim LGS sınav tarihi 2022: MEB ile Liseye Geçiş Sınavı LGS ne zaman yapılacak, hangi tarihte?
        1

        2021-2022 Eğitim yılının başında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından duyurulan LGS 2022 tarihini öğrenen adaylar, yılın başında hazırlıklara başladı. Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yapılacak merkezi sınava ilişkin tarih belli oldu. Peki MEB ile Liseye Geçiş Sınavı LGS ne zaman yapılacak, hangi tarihte? İşte LGS sınav tarihi 2022

        2

        LGS SINAVI 2022 NE ZAMAN, HANGİ TARİHTE?

        Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) düzenlediği Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavı 5 Haziran 2022 Pazar günü yurt genelinde düzenlenecek. Birinci oturum saat 09.30'da, ikinci oturum saat 11.30'da başlayacak.

        3

        2022 LGS BAŞVURU TARİHLERİ

        Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavı başvuruları 2022 Nisan ayında alınacak. Fakat henüz LGS kılavuzu yayımlandığı için net tarih Milli Eğitim bakanlığı (MEB) tarafından duyurulmadı. Geçen yıllarda olduğu gibi LGS başvurularının nisan ayında yapılmasına kesin gözüyle bakılıyor.

        LGS SINAVI NEDİR?

        Liselere Geçiş Sistemi (LGS), Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2017-2018 eğitim öğretim yılı ile uygulanmaya başlanan ve her yıl yapılan ilköğretimden ortaöğretime geçiş sınavı sistemidir.

        LGS, TEOG sınavının yerine geçmiştir. Liseye Geçiş Sistemi, PISA ve TIMSS soruları esas alınarak beceri temelli mantık muhakeme yeteneğini ölçen bir sınavdır.

        Sınavı kazanan öğrenciler; Fen Lisesi, Anadolu Lisesi, Sosyal Bilimler Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi türündeki liselere gider.

        Haberi Hazırlayan: Fatih Berktaş

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ