Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim Liseliler ahşap oyuncak üretecek

        İthal edilen oyuncaklarda zaman zaman zararlı maddeler tespit ediliyor. Daha geçen hafta Gümrük Muhafaza ekiplerince, İpsala-Kocaeli-İstanbul hattında gerçekleştirilen operasyonda, sağlığa zararlı maddeler içeren yaklaşık 15 bin oyuncak ile 6 bin 250 saat ele geçirildi. Bu soruna çare olabilecek bir proje hayata geçiriliyor.

        Tuana Topuz'un haberine göre İstanbul Bayrampaşa'da bulunan İnönü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 'Üreten Okullar' projesi kapsamında ahşap oyuncak yapımında pilot okul seçildi.

        Ahşap oyuncakların üretimini Mobilya ve İç Mekan Tasarımı bölümü öğrencileri gerçekleştirecek. Bölümde okuyan 250 öğrenciden 25'i projeye dahil olacak. Oyuncaklar gürgen ağacından yapılacak ve organik boya kullanılacak. Özellikle anaokullarında kullanılan eğitici oyuncaklara ağırlık verilecek.

        Okulda ahşap oyuncak imalatına Milli Eğitim Bakanı Yardımcısı Mahmut Özer, Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü

        Prof. Dr. Kemal Varın Numanoğlu, İstanbul Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, Bayrampaşa Kaymakamı Osman Aslan Canbaba ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Dr. Abdülaziz Yeniyol'un katılımıyla start verildi.

        Milli Eğitim Bakanı Yardımcısı Mahmut Özer, meslek liselerinin döner sermaye gelirlerini artırmak ve potansiyellerine destek verilmesi konusunda çalışma yapıldığını söyledi. Elektrik-Elektronik Teknolojisi ile Plastik Teknolojisi alanlarını da ziyaret eden Özer, Plastik Teknolojisi alanında satranç takımı üretiminin hızlandırılmasını istedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ