Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol İngiltere Liverpool'a nazar değdi - Futbol Haberleri

        Alman teknik adam Jurgen Klopp ile bu sezon Premier Lig, UEFA Şampiyonlar Ligi, Federasyon Kupası ve Lig Kupası olmak üzere dört kulvarda yarışan "Kırmızılar", üst üste aldığı mağlubiyetlerle iki kupaya birden veda ederken, ligde de "namağlup" unvanını kaybettti.

        Tarihinin son şampiyonluğunu 30 yıl önce 1989-1990 sezonunda yaşayan İngiliz futbolunun köklü kulübü, kupa şansının devam ettiği tek kulvar olan Premier Lig'deki şampiyonluğu için gün sayıyor.

        "Kırmızılar", Manchester City'nin puan kaybetmemesi halinde Everton ve Crystal Palace maçlarını kazanırsa 21 Mart'ta 19. şampiyonluğunu ilan edecek. Liverpool, aynı zamanda Premier Lig tarihinin en erken şampiyonluğunu ilan eden takımı unvanını alacak.

        REKLAM

        WATFORD DURDURDU

        Ligde 29. hafta sonunda 82 puanla liderlik koltuğunda oturan Liverpool, İspanyol Pep Guardiola'nın teknik direktörlüğünü yaptığı son şampiyon Manchester City'ye 25 puanlık fark atarak Premier Lig'de son yılların en iddialı şampiyonluk yürüyüşüne imza attı.

        İlk 27 haftadaki tek puan kaybını 1-1 berabere sona eren Manchester United deplasmanında yaşayan Liverpool, namağlup şampiyonluk için heyecanlanan taraftarlarını 19 Şubat'ta deplasmanda Watford'a 3-0 yenilerek hayal kırıklığına uğrattı.

        Premier Lig'de en son 2003-2004 sezonunda Arsene Wenger'in çalıştırdığı Arsenal, ligde namağlup şampiyonluğa ulaşmıştı. Londra temsilcisi, 12 beraberlikle 24 puan kaybetmiş ve 90 puanla sezonu bitirmişti.

        FEDERASYON KUPASI'NDA CHELSEA'Yİ GEÇEMEDİ

        Federasyon Kupası'nda (FA Cup) son şampiyonluğunu 2006 yılında kazanan, son finalini de 2012 yılında oynayan Liverpool, bu sezon da kupadaki özlemini gideremedi.

        REKLAM

        Stamford Bridge Stadı'nda Chelsea ile 5. tur maçında karşılaşan Liverpool, başkent temsilcisine 2-0 yenilerek çeyrek final bileti alamadı.

        SON 2 YILIN FİNALİSTİ UZATMALARDA YIKILDI

        Avrupa futbolunun kulüpler düzeyindeki bir numaralı organizasyonu UEFA Şampiyonlar Ligi'nde iki yıldır final oynayan, geçen sezon kupayı müzesine götüren Liverpool, bu kez Atletico Madrid engelini geçemedi.

        Son 16 turunda deplasmanda 1-0 kaybettiği maçın rövanşında Atletico Madrid'i Anfield Road Stadı'nda ağırlayan "Kırmızılar", 90 dakikayı 1-0 önde tamamlayınca karşılaşma uzatmaya gitti. Sloven file bekçisi Jan Oblak'ın performansıyla yıldızlaştığı mücadelede uzatmalarda 2-0 öne geçmesine karşın Marcos Llorente (2) ve Alvaro Morata'nın gollerine engel olamadı ve çeyrek finalin kapısından döndü.

        Liverpool, 2006 yılından bu yana ilk kez "Devler Ligi"ne son 16 turunda veda etti.

        LİVERPOOL, ALİSSON'U ARADI

        Liverpool, İspanyol rakibi Atletico Madrid karşısında sakatlığı nedeniyle forma giyemeyen Brezilyalı kalecisi Alisson'u aradı.

        REKLAM

        İki sezon önce UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde Real Madrid karşısında Liverpool kalesini koruyan Loris Karius performansıyla eleştirilerin hedefi olurken, dün de bir başka Madrid temsilcisine karşı görev yapan Adrian beklentilerden uzak futboluyla hayal kırıklığı yaşattı.

        10 YAŞINDAKİ TARAFTARIN İSTEĞİ GERÇEKLEŞTİ

        Liverpool'un bu sezon tüm kulvarlarda doludizgin gidişi, Manchester Unitedlı 10 yaşındaki bir taraftarın da teknik direktör Klopp'a mektup yazmasına neden olmuştu.

        Okul projesi çerçevesinde şubat ayında Alman teknik adama bir mektup gönderen ve "Lütfen artık yenilin" diyen Daragh Curley'in dileği çok sürmeden gerçekleşti. "Kırmızılar" önce Premier Lig, ardından da Federasyon Kupası ve UEFA Şampiyonlar Ligi'nde sahadan mağlubiyetle ayrıldı.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ