Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa SON DAKİKA HABERİ! Lüks rezidansta milyonlarca sahte dolar bastılar!
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 4 ayrı suçtan arama kaydı ile hakkında kesinleşmiş hapis cezası bulunan R.Ş., isimli şüphelinin Esenyurt'ta sahte para bastığı ihbarını aldı.

        DHA'nın haberine göre ekipler, şüpheliyi iki yıl süreyle takibe aldı. Polis ekipleri geçen salı şüphelinin Esenyurt'ta kaldığı lüks rezidansa operasyon düzenledi. R.Ş., gözaltına alınırken, dairede yapılan aramalarda basım aşamasında olan toplam 51 bin adet sahte 100 dolar ,basımı tamamlanmış toplam 5 bin 500 adet sahte dolar, basım aşamasında 360 bin adet her sayfada "Benjamin Franklin" ve 100 ibaresi bulunan sahte dolar ile para yapımında kullanılan baskı makinası ve malzemeleri ele geçirildi.

        SAHTE KİMLİKLE SAKLANMIŞ

        R.Ş.'nin saklanmak için farklı kimlikler kullandığı ve farklı kişiler adına düzenlenmiş kira sözleşmeleri ile Esenyurt'ta lüks sitelerde saklandığı ortaya çıktı. R.Ş. polisteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adli makamlarca tutuklandı. Baskında ele geçirilen sahte dolar ve baskı malzemeleri İstanbul Emniyet Müdürlüğü Vatan yerleşkesinde sergilendi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ