Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Macron ve Bin Selman, Ukrayna savaşı ve İran nükleer anlaşmasını görüştü
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Fransa'nın başkenti Paris'te bir araya gelen Suudi Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, küresel ısınma, Ukrayna Savaşı ve İran nükleer anlaşmasını ele aldı.

        Fransa Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, dün bir araya gelen Macron ve Bin Selman'ın iki ülke ilişkilerinin güçlendirilmesini ve iklim krizi gibi küresel ve bölgesel sorunlarla mücadelede fikir alışverişinde bulunmayı arzuladıkları belirtildi.

        Görüşmede küresel ısınmanın yanı sıra, Ukrayna Savaşı ve İran nükleer anlaşması da ele alındı.

        Macron’un, özellikle Ukrayna Savaşı sonrası Rus gazına bağımlılığı azaltma arayışında olan Avrupa ülkelerinin "enerji arzını çeşitlendirmek amacıyla Suudi Arabistan tarafından başlatılan koordinasyonu sürdürmesinin önemini" vurguladığı aktarıldı.

        REKLAM

        Öte yandan, konuya ilişkin ayrıntı verilmezken Macron’un Suudi Arabistan’daki insan hakları meselelerine de değindiği kaydedildi.

        Macron’un, 2018’de İstanbul Başkonsolosluğunda öldürülen Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın cinayetinden "sorumlu" tutulan Bin Selman ile görüşmesi özellikle insan hakları örgütleri tarafından eleştiriliyordu.

        * Haberin görseli AA'dan servis edilmiştir.

        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ