Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünyadan Wilma Elles: Türkiye’yi dünyaya anlatmaya devam edeceğim

        Almanya’da katıldığı bir televizyon programında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı savunması üzerine, ülkesinde eleştirilen Elles, “Türkiye’de yaşadıklarımızın yurt dışında anlaşılması biraz zor. Ben gerçekleri anlattım. Onlar bunu anlamakta güçlük çektiler” ifadelerini kullandı.

        Elles, mevcut durumun en kısa zamanda iyileşmesi temennisinde bulunarak, Türk-Alman dostluğunun geçmişte olduğu gibi gelecekte de devam edeceğine inandığını söyledi.

        DEMOKRATİK YOLDA YÜRÜMEYE DEVAM

        Türkiye’nin zor günleri atlattığını vurgulayan Elles, FETÖ darbe girişimi sırasında eşiyle birlikte İstanbul’da olduklarını söyledi: “Eşim Boğaziçi Köprüsü’ndeydi. Yaşadıklarımız çok ağırdı. Sabah uyandığımızda ne hissettiğimizin, nasıl rahatladığımızın tarifi anlatılmaz. İyi ki demokratik yolda yürümeye devam ediyoruz.”

        SARAYBOSNA’YA HAYRAN KALDI

        Bulgar yönetmen Ralitz Petrov’un ‘Kötü’ ve Karadağlı yönetmen İvan Marinovic’in ‘Siyah İğne’ filmlerinin galasına katılan Elles, ilk kez geldiği Saraybosna’dan da hayranlıkla söz etti. Saraybosna Film Festivali’ne uzun zamandır katılmak istediğini belirten Wilma Elles, “Son derece görkemli bir festival. Burada, birkaç yapımcıyla görüştüm. Yapım aşamasında olan bir proje için Veysel Atasever ile bir araya geldik” dedi.

        Saraybosna’nın çok güzel bir şehir olduğunu söyleyen Elles, şehrin havasının, doğasının ve yemeklerinin ‘harika’ olduğunu ifade etti.

        (AA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ