Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünyadan Gaby Odiele: İnterseks doğdum
        1

        Belçikalı model Hanne Gaby Odiele, yani hem erkeksi hem kadınsı cinsiyet özelliklerine sahip (interseks) olarak doğduğunu açıkladı.

        2

        ABD’de yayımlanan USA TODAY gazetesine konuşan Hanne Gaby Odiele, 'inmemiş testis' denilen tıbbi durumla doğduğunu, kanser riski taşıması nedeniyle 10 yaşında ameliyatla yumurtalıklarının alındığını söyledi.

        3

        "Ameliyattan bir süre sonra çocuk sahibi olamayacağımı anladım" diyen 29 yaşındaki model, “Regl olmuyordum. Kendimde bir farklılık olduğunun farkındaydım” dedi.

        4

        "ÇOCUKLARINI GEREKSİZ AMELİYATLARDAN KORUSUNLAR"

        Tıbbi adı 'Androjen Duyarsızlığı' olan sendromla doğan Odiele, “Yaşadığımız bu zamanda ve çağda bunlardan bahsetmenin tamamıyla normal olması gerektiğini düşünüyorum" şeklinde konuştu.

        5

        18 yaşında vajina konstrüksiyon ameliyatı olan ünlü model, kendi yaşadığı sıkıntıları başkalarının yaşamaması, ailelerin gereksiz ameliyatlardan çocuklarını koruması gerektiğini düşündüğü için bu açıklamayı yaptığını kaydetti.

        6

        "EŞİMLE GURUR DUYUYORUM"

        'İnterseks' olmanın büyütülecek bir şey olmadığını vurgulayan Hanne Gaby Odiele, “Eğer benimle baştan beri dürüst olunsaydı… Bunun bende bir travma olmasının sebebi dürüst olunmamasıdır" ifadelerini kullandı.