Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Magazin Emma Watson'dan erkeklere çağrı: Sesinizi yükseltin!

        İngiliz oyuncu Emma Watson, gerilim türündeki yeni filmi 'The Circle'da başrolü paylaştığı dünyaca ünlü aktör Tom Hanks'le Esquire dergisi için objektif karşısına geçti. Watson, dergiye verdiği röportajda kadın haklarıyla ilgili de konuştu.

        25 yaşındaki oyuncu dergiye, erkeklerin kadınlar konusundaki eşitsizliğe karşı seslerini yükseltmeleri gerektiğini söylüyor: 'Bir gün bu adaletsizlik sizin eşinizin, kız kardeşinizin veya annenizin de başına gelebilir.'

        2001'de onu Harry Potter serisinde Hermione Granger olarak izlemeye başladığımızda Emma Watson daha 10 yaşında küçücük bir kızdı. 2011'e kadar aynı karakteri canlandırdı ve kariyeri boyunca 'The Perks of Being a Wallflower', 'The Bling Ring', 'Noah' pek çok filmde rol aldı. Burberry ve Lancome için modellik yaptı. Ancak Emma Watson bununla yetinmedi... Brown Üniversitesi'nde İngiliz edebiyatı okuyor, Oxford Üniversitesi'nde ise konuk araştırmacı olarak görev alıyor.

        2014'te Birleşmiş Milletler İyi Niyet Elçisi seçilen Emma Watson, uzun bir süredir üzerinde çalıştığı HeForShe kampanyasıyla erkekleri de kadın haklarını korumaya davet ediyor. Bu konuda büyük başarı kazanan Watson'ın 2015'te Birleşmiş Milletler için yaptığı konuşma YouTube'da 10 milyonun üzerinde izlendi ve Time dergisi onu dünyanın en etkili 100 insanı içinde gösterdi.

        Emma Watson, gerilim türündeki yeni filmi 'The Circle'da başrolü paylaştığı dünyaca ünlü aktör Tom Hanks'le Esquire dergisi için objektif karşısına geçti. 'Eğer Tom'un kariyerine bakarsanız, rol aldığı muhteşem filmlerin yönetmenlerinin hep kadın olduğunu görürsünüz' diyen Watson, Tom Hanks ile ilgili düşüncelerini 'Tom Hanks aynı zamanda pek çok mücadele için sesini yükselten bir isim: eşcinsel hakları, AIDS, çevre sorunları, çocuk işçiler... Bu konuda çok kıdemli ve kadın erkek eşitliği konusundaki fikirleri bizim için çok önemli. Onunla birlikte çalışmaktan gurur duyuyorum.' sözleriyle anlatıyor.

        Emma Watson, Hollywood'da kadın ve erkek oyuncular arasındaki ücret eşitsizliği konusuna da şöyle değiniyor: 'Kadınların para konusunda konuşmaması mı gerekiyor? Hollywood'daki eşitsizlik aslında dev bir puzzle'ın görünen kısmı. Kenya'daki çay tarlasındaki kadın da, Wall Street'teki borsacı da, Hollywood'da oyuncu da olsanız bir şey değişmiyor. Kadın ve erkek arasında adli bir ücret dengesi yok. Eğer bu konuda kadınlar kadar erkekler de seslerini yükseltirse bir fark yaratmak mümkün olabilir. Bir gün bu eşitsizlik; eşinizin, kız kardeşinizin veya annenizin de başına gelebilir.'

        Watson, HeForShe kampanyasına daha çok vakit ayırmak için oyunculuğa bir süre ara vermişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ