Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Magazin Wilma Elles Türk vatandaşı oldu | Wilma Elles kimdir?

        Türkiye'de birçok televizyon ve sinema filminde rol alan Wilma Elles Türk vatandaşı oldu. Ünlü oyuncunun vatandaşlık haberini aldığında sevinç çığlıkları attığı ifade edildi. Elles'in Türk bayrağını öperek, Türk eşi ile sevinçli haberi kutladığı aktarıldı.

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’na teşekkür eden Elles, “Bu benim için ayrıca gurur verici bir karar. Ne mutlu Türküm diyene!" ifadelerini kullandı.

        İstisnai vatandaşlık hakkı verilen Elles, "İstanbul'da Almanya'daki tüm TV kanalları için çekim yaptık. Türkiye'ye sürekli geliyorlar röportaj yapıyoruz. Bu bağlantıyı sıcak tutuyorum. İlişkilerin ve iki ülke arasındaki büyük potansiyelin gelişmesine yardım etmek istiyorum. Röportaj için gelen ekipleri manzarası en güzel, tarihi yerlere götürüyorum. Türkiye'yi en iyi şekilde tanıtmak istiyorum. Bu, turizm için önemli bence" değerlendirmesinde bulundu.

        WİLMA ELLES KİMDİR?

        18 Ekim 1986 yılında Almanya'nın Köln şehrinde doğan Wilma Elles Alman vatandaşıdır.Elles'in 2'si kız 2'si erkek olmak üzere 4 kardeşi vardır.10 yaşından beri okul tiyatroların'da rol aldı.Aynı zaman'da Köln Üniversitesi'nde çalışmalar yapmıştır.Kanada , Los Angeles, Fransa, New York ve Roma’da yaşamış olan Elles babası sürekli yurt dışında görevli olduğu için çok gezmiş ve tam 6 dil biliyor.Başka kültürlere ilgisinin çok olduğunu bildiren sanatçı, Köln Üniversitesi'nde Siyaset Bölümü'nde İslâm Bilimleri'ni birincilikle bitirmiştir.

        Genç oyuncu Wilma Elles 2004 yılında Köln'de Theaterschule Celan,Arturo Schauspielschule isimli okuldan mezun oldu.2008 yılın'da "Türk Usulü" sinema filminde başrol rolüyle oyunculuğa başlamıştır.

        Ulusal bir kanal'ın 2010-2013 sezonun'da "Öyle Bir Geçer Zaman Ki" dizisin'de rol almış ve aldığı rol'de başarıların'dan dolayı izleyicilerin beğenisini kısa sürede toplamıştır.Elles bu rol için bir ay türkçe öğrendi ve seslendirmesini'de kendisi yapıyordu. Bunun yanı sıra “Arka Sıradakiler” adlı dizinin Mardin ile ilgili bölümünde konuk oyuncu olmuş, yaklaşık 10 bölüm bu dizide bulunmuştur. 2012 yılında çekilen "Çanakkale Çocukları" sinema filminde rol almıştır.

        Wilma Elles 2011 Avrupa Kalite Ödüllerin'de ve 2012 World Consumer Ödülleri'nde En İyi Kadın Oyuncu ödülünü almıştır.Atletik bir vücuda sahip olan Elles tenis, aerobik, sörf, basketbol, bisiklet, paten, jimnastik, yüzme sporlarını çok seviyor ve yapıyor.

        Alman vatandaşı olan genç oyuncu Türkike'yi çok sevdiğini,Türk vatandaşı olmak ve bir Türk ismini adına eklemek istediğini belirten Elles ünlü iş adamı Kerem Göğüs ile tanıştıktan sonra müslüman olmuş ve imam nikahı kıydıktan sonra resmi nikah kıyıp dünya evine girmişlerdir.

        Geçtiğimiz günlerde Amerika'nın Chicago kentinde 1'i erkek 1' kız olmak üzere ikiz bebek'leri olmuştur.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ